Tips om Brake Life

Det är lätt för den genomsnittlige föraren att förbise grundläggande underhåll av fordon som kan förlänga livslängden på sitt fordon. Många människor är beroende av personlig transport för sina dagliga behov, men de kan inte tänka på hur aggressiv körning kan påverka viktiga system, såsom bromssystemet. Genom att anta några nya vanor och eliminera gamla, kommer bromsen livet du behöver bli mer av en realitet i nödsituationer och vardagliga resor. Nya körvanor

körning i hög hastighet och bromsar plötsligt genererar värme som slits bromsbeläggen förtid. Utrullning kan motverka detta, som att helt enkelt ta bort foten från gaspedalen orsakar naturliga vikten på bilen att sakta farten. Denna enkla steg också håller dig från "rida" dina bromsar, vilket möjliggör moderat tryck som behövs kontra hårda hållplatser från ett högt tempo.

Nedväxling är ett annat sätt att förlänga broms liv på bilar med manuell växellåda. Eftersom motorn saktar bilen ner, det blir mindre av ett behov av att använda bromsarna. Enligt AutoEducation.com, är denna metod bäst används i branta lutningar i goda väderförhållanden. Hålla dina bromsar på sitt bästa
Regelbundet underhåll

innebär vissa initiala kostnader, men de besparingar du får på ett tillförlitligt stopp-system kan uppväga din mekaniker faktura. Vissa jobb kan göras av nybörjare, såsom att bevara bromsvätska och letar efter rost på din inredning rotorer och bromsok. Ett halvårs inspektion av en professionell, men kan garantera att du inte har missat något viktigt.

När en broms jobb kräver byte bromsbelägg, undvika att välja det billigaste alternativet. De kommer att bära ner snabbare än prisvärda alternativ, skapar en större kostnad i det långa loppet. Du kanske inte behöver livstid kuddar, men om du planerar att hålla din bil för en lång tid.
Lightening belastningen

Onödiga objekt i ditt fordon skapar extra vikt som kan orsaka din bil att stanna mindre snabbt vid höga hastigheter. Medan du kan njuta av att ha tillgång till fritidsaktiviteter objekt som golfklubbor eller tillbehör arbetsplatsen som en tung verktygslåda, kommer dina bromsbelägg drabbas av en större försämring över tid.

Rost är en annan fråga med bromsarna, eftersom saltet att vissa städer använder för att smälta isiga vägar kan fästa sig på underredet av en bil. En bra hjulrenöring eller regelbundna tvättar bilen vintertid kan hjälpa till att hålla ditt bromssystem ren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128192.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.