Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Vinyl Vs. Duk Suffletten

Konvertibler är bilar som representerar roligt och frihet, men de kräver speciella typer av underhåll som andra bilar inte behöver. Det finns särskilda försiktighetsåtgärder för att ta hand om de avtagbara toppar. Det finns också ett första beslut som ska göras på tyg eller vinyl toppar. Saker att tänka på är det skydd de ger och underhåll och skötsel. Trasa Top Vs. Vinyl Top

Converible bilar kommer med antingen tyg eller vinyl toppar. Det finns fördelar och nackdelar med båda, så du måste välja utifrån dina behov.

Del människor föredrar den blanka utseendet på en vinyl topp, tillsammans med skydd den erbjuder som det är svårare än en trasa topp. Men vinyl toppar tenderar att skala och spricka på grund av väder och ålder. Det finns ingen reparera detta, du måste byta ut toppen. Vinyl toppar är också kända för att få mögel på platser. Sprickbildning och mögel är inte problem med trasa toppar.

Cloth toppar i allmänhet inte är så tilltalande visuellt inte heller stanna som rengör lätt eller ge skydd mot extrema väderförhållanden.

Hand om en trasa topp eller en vinyl topp är i grunden densamma. Skillnaden är med verktyg och produkter som används för att ta hand om de specifika behov av materialet. Addera Vård av en trasa Top

För en trasa topp, bör du investera i en uppsättning penslar. En mjuk borste används för att försiktigt skrubba tyget, medan ett medium-borste är för att lossa och ta bort smuts och skräp från tyget. Undvik att använda någon schampo som ståtar Matt-öka eftersom det inte är nödvändigt

för en trasa topp. Om du vill använda ett rengöringsmedel, kan du köpa några särskilt utformade för konvertibla trasa tops. Använda rengöringsmedel tillsammans med borstarna ger maximal rengöring makt.

Efter rengöring, applicera en skyddande speciellt för tyg toppar.
Hand om en Vinyl Top

i vården av en vinyl topp, undvik glans som förbättrar schampo, det är inte nödvändigt. Du kan använda en allmän bilschampo att tvätta vinyl toppen precis som du skulle tvätta resten av bilen. Tvätta alltid vinylen med resten av bilen.
P Om du märker mögel i några sprickor på din vinyl topp, måste du bryta upp det genom att spraya med vatten, sedan använda en speciell vinylrengöringsmedel.

Tyvärr, om vinyl börjar lossna eller spricka, måste du byta ut den. Du kan förhindra detta med veckovisa schampo och månatliga Protectant applikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123515.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.