Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Information om Vintage Travel Trailers

Vintage resor släpvagnar i allmänhet anses camping vagnar tillverkade före 1970, även om vissa ägare betraktar 1970 modeller vintage också. Airstream trailers exemplifiera USA-tillverkade lyx släpvagn används av familjer sedan 1930-talet. Den Shasta, tillverkad i Los Angeles, representerade bäst ekonomin modellen. Idag är många vintage trailers renoverade och återvände till sin ursprungliga avsikt att tjäna som camping boende, om än med moderna bekvämligheter. Historia

resa trailer har funnits så länge som bilen. När bilen gav familjerna rörlighet, började camping den nya amerikanska tidsfördriv. Genom 1914, var bilar dragande camping outfits inte en ovanlig syn. År 1916 var de Shattuck tält trailer den första massproducerade trailer utvecklats av William Shattuck. Andra tidiga versioner inkluderade 1930 resenärs dröm, som tillverkades av Iowa Wrecking Co från bilreservdelar och säljs för $ 495, enligt Popup Camper.
Efterkrigstiden
< p> En byggboom i resa trailer inträffade under åren omedelbart efter andra världskriget då bostäder för återvändande amerikanska militärer var en premie. Den Los Angeles-baserade Shasta expanderat sin verksamhet att bygga tillfälliga kvartal för familjer att resa släpvagnar. Företaget var specialiserat på 12 - och 16-fots släp. Dessa vagnar vid fronten presenterade ett litet matbord och två stolar där tabellen skulle kunna avlägsnas till sittplats nivå för att fungera som en dubbelsäng. En duk säng var sträckt ovan för att tjänstgöra i en våningssäng konfiguration. En större säng var baktill på släpvagnen. Ett litet handfat och lagring var belägna i den mellersta delen. Få av dessa små vagnar presenterade toaletter. Produktionen av Shasta upphörde 2004.
Airstream

Airstream är förmodligen den mest populära och igenkännliga tappning reser släpet fortfarande på väg under 2010. Skapad av Wally Byam, debuterade Airstream 1934 och fick namnet Airstream eftersom det tog för den öppna vägen som en "en ström av luft." Två år senare Airstream Clipper avtäcktes. Det presenterade den numera legendariska monocoque aluminiumhölje som var nitade liknar en flygplanskropp. Den resa släpvagn kunde sova fyra med stål-frame dinette område konvertera till en säng. Det innehöll också en sluten kök, elektrisk belysning och en vattentank. Ett torris-system användes för luftkonditionering.
Refurbishment

återställa en tappning resa släpvagn utförs i mycket på samma sätt som en tappning bil. Men refurnishing en gammal trailer kan även börja med mindre av de ursprungliga komponenterna så länge ramen och tillräckligt fotografisk dokumentation och specifikationer finns tillgängliga att konkretisera projektet. Många professionella konservatorer har tillgång till NOS (New Old Stock) och delar reproduktion, hårdvara, belysning, rätt träslag, möbeltyg, aluminium trim och linoleum golv för att återställa en vintage resa släpvagn till sitt ursprungliga utseende och specifikationer.


Bekvämligheter

flesta köpare av återställda tappning resor släpvagnar föredrar släpvagnen vara utrustade med moderna bekvämligheter. Professionell vintage trailer konservatorer kan lägga 21-talets teknik utan att kompromissa med vintage look av enheten. Till exempel, en tv kan DVD-spelare och även en dator kaninbur vara väl dold bakom vintage skåp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93670.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.