Hur man läser Toyota VIN Numbers

Varje bil som tillverkas har ett chassinumret (VIN). VIN är en grupp av siffror och bokstäver som ger information om bilen, från märke och modell till var och av vem det tillverkats. Varje del av numret är viktigt att identifiera en bil. Instruktioner
en

Hitta VIN där den högra sidan av vindrutan möter instrumentbräda.
2

Dela upp numret i specifika delar. Den första siffran är det land där bilen gjordes - "J" för Japan, "U" för USA, etc. Den andra siffran är det tillverkaren, såsom ett "T" för Toyota. Den tredje siffran är den typ av bil, till exempel personbil eller lastbil.
3

Hitta de nästa två siffrorna, som indikerar märke på bilen. Till exempel är en sedan en 53 och en 12 är en minibuss med förhöjt tak.
4

Hitta de kommande två eller tre siffror, som anger fabrikat av motorn. Till exempel, "S" är en tvåväxlad, treväxlad eller fyrväxlad, "2" är en 2-liters, 3-liters eller 4-liters
5

Hitta. två eller tre siffror som anger den modell av bilen. Dessa bokstavskombinationer har ingenting att göra med det märke eller modell namn, de är bara koder för modellen. Koden "MEN" representerar Supra.
6

Hitta de nästa tre siffror, som representerar modellen koden (en företagsspecifik kod) och kontrollsiffra (för att verifiera att VIN är korrekt och inte fejkad ).
7

Hitta de nästa två siffrorna, som indikerar året den gjordes, och de två sista siffrorna är anläggningen där den tillverkats.
8

Hitta den sista uppsättningen av siffror, vilket är tillverkarens serienummer för bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/license-plates/92765.html

Previous:
Next:

registreringsskyltar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.