Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Porsche 911 GT2 Vs. Ferrari F430 Scuderia

En av de äldsta rivalitet i sportbil världen är mellan Porsche och Ferrari. Oavsett om de går tå-till-tå på tävlingsbanan eller i utställningslokalen, kan man alltid vara säker på att bilarna från dessa två företag ska bli spännande, minst sagt. Som av 2009, de två mest extrema bilar från dem är Porsches 911 GT2 och Ferrari 430 Scuderia, två special-utgåva modeller löst baserad på den mer vanliga Ferrari F430 och Porsche 911 Turbo som representerar höjden av street-legal, produktion-bil prestanda motorer. Estetik

Scuderia och GT2 är helt olika i sitt utseende. Medan den genomsnittliga personen kanske inte ens inser att GT2 är en mycket specialiserad fordon och inte bara din genomsnittliga produktionen 911, är Scuderia nästan lika exotiskt som de kommer. Den 911 är en försiktig utveckling av en bakre motor ikon vars estetik kan fortfarande spåras direkt tillbaka till sina rötter i 1964, när serien först introducerades. Ferrari är uppenbarligen mittmotor, med en låg, elegant superbil look som handlar praktiska för exotism.
Motorer

Under GT2 bakre motorkåpan är en tvilling- turbo, 3,6-liters platt-6 som ger ut 530 hästkrafter och 505 foot-pounds av vridmoment. All den kraften är artighet ett par VTG (Variable Vain geometri) turboaggregat för snabb respons och sådant Firsts-för-Porsche som variabla skrifter längd intag och en titan avgassystem. De imponerande 505 foot-pounds av vridmoment kommer från så lite som 2,200 ända till 4500 RPMs.The Scuderia är en del av Ferraris V8 familj av bilar. Den använder en sugmotor helt i aluminium 90-graders V8 som förskjuter 4.3 liter. Hästkrafter är betyget strax under Porsche (505), medan de 347 foot-pounds av vridmoment är betydligt mindre än slägga vridmoment på 911. Till skillnad från Porsche, som har en omedelbar hit av kraft tack vare de dubbla turbos, är Ferrari också en Revver, som producerar sin topp hästkrafter vid 8.500 rpm.
Växellådor

GT2 kommer med endast en växellåda, en sexväxlad manuell. Ferrari kommer också med bara en växellåda, men det är en mycket sofistikerad F1 Superfast 2 sexväxlad växellåda som växlas via två paddlar monterade bakom ratten, precis som i en Ferrari formel ett bil.

Chassi /Fjädring

997 GT2 kommer med mer elektroniska system än den tidigare generationen GT2 och funktioner PSM (Porsche Stability Management), PASM (Porsche Active Suspension Management) och LC (Launch Control), för att nämna few.The Ferrari är lika tekniskt tung, med CST Stability Management, F1-Trac traction control och en elektroniskt styrd differential.
Prestanda

Båda Dessa vägen pågående bilar är ganska grymma artister som satte även de bästa förarna på prov. Enligt Porsche, får GT2 till 60 mph i en knappa 3,6 sekunder (Porsches siffror är oftast konservativa) och toppar ut på 204 mph. Scuderia är lika imponerande, med en noll-till-60 skvätt i 3.6-sekunder och en toppfart på 198 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92455.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.