Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1948 Buick Roadmaster specifikation

Även om dess kropp var nästan helt en pre-war design, 1948 Buick Roadmaster, även känd som Series 70, hade något helt nytt under huven: en momentomvandlare automatlåda, den första i en Amerikansk-byggda bil. Den spänning kring den nya tekniken och bilens ståtliga utseende - fortfarande färsk som det bara hade varit i produktion kort före kriget - gick bra med ett offentligt köpa, och Buick var fjärde i omsättning för 1948. Dynaflow Transmission

Den största förändringen för 1948 är Roadmaster var momentomvandlare Dynaflow transmission. Det brukade planetariska gearsets som tillåts bilen två växlar framåt plus omvänd. Hydrauliskt manövrerad, det var liknande vad som idag kallas en kontinuerligt variabel transmission, och noterade recensenter växlingar var osynlig. En icke namngiven författare citeras i "The Buick: A Complete History" som provkörde den Roadmaster noterade åkturen var mycket jämnare än den ryckiga rida upplevt med, till exempel, Chevrolets Hydra-Matic, och för övrigt "det enda som hörs är den spinna av motorn. "

Tyvärr, långsam start och växellådans tillfällig oförmåga att hänga med acceleration förtjänat det smeknamnet" Dyna-Slush. " Det var också mindre bränslesnåla än andra sändningar, och Buick skulle finna sig att göra förbättringar på idén.
Motor, Andra tillgängliga Transmissioner och storlek

Ny växellåda undan , två-tons-plus Roadmaster hade Buicks "rak åtta" motor under huven. Standard var en 320,2-kubik-tums motor med 140 hästkrafter, Dynaflow utrustade Roadmasters fick 302,2 med 150 hk. Köpare kan välja från den vanliga tre-växlad manuell eller valfria tre-växlad automatlåda.

Buick var 217 inches lång och dess bakre-wheel-drive vilade på en 129-tums hjulbas och fanns i en sedanette coupe , cabriolet, eller vagn (inklusive den berömda trä-sidig vagn).
Stil

1948 Roadmaster var stilig faktiskt tack vare Harley Earl design talang. Buick varumärke "waterfall"-stil grill steg över en kromad omslutande främre stötfångare, krom linje randiga tillbaka från bakom framhjulet till bilens wraparound bakre stötfångaren. En annan krom dart sopas uppifrån strålkastarna över "Airfoil" framskärmar, och alla bilens glaset lyftes fram av krom samt. En "gunsight" eller "Bombsight" hood ornament satt på näsan, krom strömmar tillbaka till bilens delade vindrutan, var och en horisontell droppformad märke satt nära toppen av varje främre sidostycke

An. intressant inslag i Roadmaster var radioantenn, som var monterad på vindrutan centrum pelare och kontrolleras av en ratt precis ovanför backspegeln. Buick badging påträffades ovanför grillen, på ratten och på stötfångare vakt spröjs. En av de få förändringar var tillägget av skriptet Addera Nytt för 1948

indikerar att bilen var en serie 70 eller, i förekommande fall, Dynaflow, satts över krom på framskärmen. Bilen fick också en ny svart Tenite termoplast ratten. Till skillnad från 1947 är Roadmaster, som hade en silver skiva hjulpar i en serie av röda och silver ringar, fick 1948 Roadmaster helt nya full skivhjulen, omgiven av vita väggen däck.
Lyxig komfort

1948 Roadmaster överdådiga inredningen var rymlig och bekväm, baksätespassagerarna har inte glömt, och skulle hitta armstöd, en mittmonterad rökning set, lampor i botten av sätet, och en artighet grepp sladd <. br>

välbalanserad streck presenterade en stor hastighetsmätare på ena sidan och en matchande size klocka på den andra, en förkromad radio och utlopp i mitten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90911.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.