Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1985 Corvette Motorspecifikationer

I 1985 års Corvette var det andra året i C4 generationen. Den "L98" V-8 small block motor var den enda motoralternativ. Med debuten av Bosch Tuned Port Injection (TPI), såg '85 Vette en ökning av hästkrafter och en förbättrad tjock momentkurva. Botten End

Bottenänden byggdes på gjutjärn block med ett hål på 4,00 inches och slaglängd på 3,48 inches som föreskrivs 350 cubic inches av förskjutning (5,7 liter). Vevaxeln hölls med fem ramlager och gav en cylinder höjd blockera däck av 9,025 inches.
Top End

övre änden byggdes på huvuden gjutjärn med 16 , 90-graders ventiler. Dessa 16 ventiler kombinerades med en överliggande kamaxel och hydrauliska lyftare och stötstänger.
Bränsle och Air Induction

nya Bosch Tuned Port Injection genererat ett stort förändring i luften och bränsletillförsel. Luft infördes genom en under-stötfångare scoop som kanaliseras luften över kylaren, och genom luftfiltret, MAF sensor och spjällhuset och in i en stor kammare med åtta löpare som styr frisk luft till insugningsröret. Bränsle levererades av en in-tank elektrisk bränslepump till enskilda Bosch spridare styrs av den elektroniska Computer Management (ECM) och tidsbestämda med en samtidig dubbel brandförlopp. Vid samtidig dubbel eld, är injektorn tiden sköt på varje vevaxelvarv, både kompression och stroke avgaser.
Engine av siffrorna

lager "L98" motor lekte en 9,0-1 kompressionsförhållande och körde på vanlig gas. Det kunde generera 230 hästkrafter vid 4.000 rpm och 330 Nm i vridmoment vid 3.200 rpm. Enligt "Car and Driver," 1985 utrustad med en manuell fyrväxlad växellåda gick från noll till 60 mph på 5,7 sekunder och avslutade kvartalet milen på 14.1 sekunder med en toppfart på 97 mph. <
br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90651.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.