Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

1600cc Pinto Motorspecifikationer

Ford Pinto tillverkades 1971-1980. Den lilla systern till den älskade Mustang, kom med två motoralternativ. Den standard motor för Pinto var en 1.600 cc, fyra-cylindrig motor. Den valfria Pinto motorn var en 2000 cc, fyra-cylindrig motor. Pintos är inte kända för sin prestanda, men prestanda tillägg finns att nötkött upp sina resultat. Typ av motor

97,6 kubiktum Pinto motor är 1.600 cc. Den Pinto motorn är en 1,6-liters, fyrcylindrig motor. Den har ett hål med 3.188 inches och en stroke på 3,056 inches. Kompressionsförhållandet hos denna motor är 8,4-1. Denna toppventilsmotor har ett enda fat förgasare med automatisk choke. En enda avgasröret används för att släppa avgaser från 1.600 cc motor. Den 1.600 cc Pinto motor har en motorstyrka på 75 vid 5000 rpm
Ström

. Det maximala vridmomentet för denna motor är 96 foot-pounds vid 3.000 rpm. Den 1.600 cc Pinto kan gå från noll till 60 mph på 17.8 sekunder och en fjärdedel mil kan åstadkommas på 20.6 sekunder.
Unika funktioner

Ett kors -flow cylinderhuvud användes i 1600-motorer cc Pinto. Intaget för denna cylinder huvud var på den högra sidan medan avgaserna var till den vänstra sidan av cylinderhuvudet. Motorns förmåga att andas ökades med färre varv inne i motorn. Med mindre hörn kommer mindre värmeförluster och turbulens från motorn eftersom förbränningsgaser och luft-bränsleblandning flyta smidigare. Kolvarna har en skål form i dem som skapar en hög effektiv prestanda genom att minska förlusten förbränning värme och styra kompressionsförhållandet. Kolven med skålform och ett cylinderhuvud med en plan yta utgör Pinto unika förbränningskammaren.
Prestanda Modifieringar

Eftersom 1600 cc Pinto motorn var inte mycket kraftfull, var ändringar som ökad kraft och prestanda populärt att modifiera dessa bilar. Några av de populära ändringar inkluderade lägga headers, byta lager och förgasare samt byta till en större kamaxel och insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80117.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.