Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Bent Stötstång

En böjd tryckstång kan inte bara påverka motorns prestanda, kan det allvarligt skada andra delar om problemet inte tas om hand omedelbart. Orsaken är att om en tryckstång är kraftigt böjda eller den går sönder, kan tryckstången rubba sig från mellan ventillyftaren och vipparmen och faller genom motorn i oljetråget. Det räcker inte att bara byta ut tryckstången. En tekniker måste även diagnostisera varför tryckstången böjs i första hand. Saker du behöver
Ratchet Hylsnyckel
ställa
ersätter tryckstången
Ny ventilkåpa packning
Visa fler instruktioner
1

bort ventilkåpan på den drabbade cylinderrad.
2

Wiggle alla stötstängerna att bestämma vilken stav eller stavar är böjda och markera stång med ett gult vax markör.
3

bort vipparmen genom att ta bort muttern vipparmen över böjd tryckstång - om fordonet är utrustat med individuella vipparmar. Om motorn är utrustad med en vipparmsaxel, ta bort monteringen vipparmsaxeln genom att lossa de bultar som kopplar den till huvudet. Använd en spärrnyckel och lämplig storlek socket för muttrar eller bultar tas bort.
4

bort den böjda pushrod genom att dra upp den genom topplocket för hand och ställ den åt sidan. Inspektera alla andra stötstänger för slitage eller sprickor, om motorn är utrustad med en rocker axelaggregat. Om det finns allvarliga skador på en cylinderrad är det klokt att inspektera den andra banken för skador.
5

Inspektera vipparmsaxeln och alla vipparmar och fjädrar på axeln med avseende på skador och byt slitna eller trasiga delar, som behövs.
6

Inspektera ventilfjädrar för brott eller skada. Inspektera den synliga delen av ventilskaftet för att säkerställa att de är raka och inte alltför slitna.
7

Installera en ny tryckstång i stället för böjda ena och installera de andra stötstänger genom att placera dem genom topplock för hand, se till att de alla plats i ventilen lyftaren. Installera antingen montering vipparmsaxeln eller vipparmen att se till att alla de pushrods sitter kvar i både ventillyftare och vipparmar eller axel.
8

Starta motorn och justera ventilerna om de inte är utrustade med en vipparmsaxel. Observera driften av vipparmarna och stötstänger för att säkerställa att de fungerar korrekt.
9

tillbaka ventilkåpan och ventilkåpan packning. Rengör all olja utanför motorrummet.
10

provköra bilen för att se till att det inte finns några ytterligare problem. Kontrollera att ventilen täcker för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75458.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.