Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Jämför Toyota lastbilsmotorer

Om du vill uppgradera eller ersätta din Toyota lastbil motor, bör du göra en jämförelse först se till att du får rätt motor till rätt pris. Oavsett om du köper en helt ny Toyota lastbil motor eller en begagnad en, finns det några viktiga kriterier som du bör tänka på när du granskar dina alternativ. Naturligtvis finns det vissa Toyota lastbilsmotorer som kommer att vara olämpliga, såsom dieselmotorer om du har en bensindriven bil, eller låg-vridmoment motor om du har en stor lastbil, eller en extra stor motor om din pickup är kompakt. Var säker på vilka egenskaper du vill från din motor innan du påbörjar din jämförelse process. Saker du behöver
Lista över jämförelsevillkor
Specifikationer för din nuvarande motor
Visa fler instruktioner
1

Eliminera alla olämpliga motorer från din ursprungliga sökning. Du bör använda tillverkarens hemsida och de delar pickup motor handlare att granska motorspecifikationer. För att spara tid, göra en förteckning över de motortyper som är olämpliga. Skriv ner dem och avfärda dem från din jämförelse process. Till exempel, om du köper en motor från ett fordon med högerstyrning, måste du flytta montering stöttorna och servopumpen för att passa en vänsterstyrd bil fordon, vilket är en hel del arbete. Toyota slutat producera diesel pickup motorer för den amerikanska marknaden under 1986, så det är bara mycket gamla motorer kommer att finnas tillgängliga för dieselfordon.
2

Ställ ut dina viktiga kriterier. För att göra en lyckad jämförelse, behöver du en startpunkt. Toyota lastbilsmotorer finns i olika storlekar och utföranden, så förstår vad du behöver. Skriv ner en lista på de tre viktigaste sakerna som du letar efter i en motor. Till exempel kanske du vill köpa en 2,0-liters motor med låg körsträcka för inte mer än $ 600. Så motorstorlek, körsträcka och pris är dina tre huvudkriterier. Det finns vissa Toyota lastbilsmotorer, såsom 22RE och L-serien diesel, som delar samma montage, avstånd och transmission bultmönster. Sådan kompatibilitet gör för en enklare installation. Addera 3

Research minns historien. Till exempel i 1996 Toyota återkallade dess 3,0-liters V6-motorer tillverkade mellan 1988 och 1995 på grund av att huvudet brister packningsdesign. Toyota reparerade många av de motorer som returnerades, men dubbelkolla för att se till att motorn du funderar har kontrollerats över.
4

Inrätta ett rankingsystem. Rangordna dina tre viktigaste kriterierna i prioritetsordning. Vid granskning Toyota lastbilsmotorer, rangordna dem i följande metod. Award ställningen 1 till 20 för hur motorn mäter upp mot din högsta kriterium, en poäng från 1 till 10 för det andra kriteriet och en poäng från 1 till 5 för det tredje kriteriet. Detta ger en mer korrekt bild av motorns lämplighet när du lägger upp de sista poängen.
5

Totalt upp de sista poängen. Varje motor har en poäng som är så låg som 3 eller så högt som 35, motorn med den högsta poängen är, skenbart, den mest lämpliga. Om du har mer än en motor med samma märken, använd de andra egenskaper för att bryta dödläget. Ganska ofta du behöver för att ordna leverans av motorn, tala till återförsäljare och ta reda på vem erbjuder den billigaste eller snabbaste leveransen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72672.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.