Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en trasig bränslemätare

Din bränslemätare, som ni kanske tror, ​​låter dig veta hur mycket bränsle som finns i din bensintank. En defekt bränslemätare kan vara ett symptom på flera problem såsom en säkring, en bruten krets i instrumentpanelen, eller en fraktur i float - den del ansluten till den sändande enheten i intaget bränslepumpen. I moderna bilar, har du två bränslepumpar: intaget och viktigaste bränslepumpar. Intaget bränslepumpen är ansvarig för att få gas upp och ut ur gastank och registrering av mängden bränsle i tanken. Den huvudsakliga bränslepump, belägen under bilen, griper då bränslet och skickar den till motorn. Saker du behöver
Brass Hammer
Brass Punch
Standard Hylsnyckelsats
Air Ratchet
Skyddsglasögon
förstoringsglas Krokar Electronic Specialty för instrumentpanelen borttagning
arbetsbänk
Ficklampa
Visa fler instruktioner
Trasig säkring
1

Tillträde säkringsdosan. Se bilens instruktionsbok för att fastställa den exakta platsen för säkringsdosan.
2

Ta bort locket till säkringsboxen med händerna. Vänd det över att se den schematiska diagrammet för att avgöra vilken säkring styr bränslemätaren.
3

Ta ut säkringen för hand och titta på det i ljuset för att se till att elementet inte är bruten.
4

Byt säkring vid elementet bryts genom att sätta en ny säkring där du drog ut den gamla säkringen.
5

Vrid tändningsnyckeln till "ON "läget och se om bränslemätaren arbetar nu. Du behöver inte starta bilen.
Brutna Circuit i instrumentpanelen
6

Infoga två specialitet krokar på båda sidor av instrumentpanelen för att frigöra panelen nog att få tillgång till baksidan av panelen.
7

Koppla från alla elektrisk tråd leder till baksidan av panelen manuellt. Denna åtgärd liknar koppla en apparat från ett vägguttag.
8

Dra ut instrumentpanelen och plats på arbetsbänken. Med ett förstoringsglas och god belysning, inspektera baksidan av instrumentpanelen för en trasig lödning krets. Detta är en långsam och mödosam process. Om en trasig lödning krets existerar, kommer du att kunna se den brytpunkt i kretsen.
9

Ersätt hela instrumentpanelen genom att infoga en ny instrumentpanel där den gamla instrumentpanelen hade varit. Anslut alla elektriska trådändar manuellt och sedan knäppa den nya instrumentpanelen på plats med ett snabbt tryck med händerna.
Brutit Float
10

Se bilens instruktionsbok för att bekräfta placeringen av panelen tillgång till bränsletanken panelen. Om bränsletanken panelen ligger i bakluckan på bilen, ta bort allt innehåll i bakluckan på bilen som inkluderar reservhjul och domkraft och allt rörigt skräp, och vävfoder för att hitta luckan till bränslet tank. Bränsletanken panelen är oftast fäst med 04-8 oktober-mm bultar.
11

Lossa skruvarna med en luft spärrfunktion och 8 till 10mm uttag för att ta bort bränslet panelen tanken tillgång. Koppla loss kablaget som leder till intag bränslepumpen sändande enheten med händerna.
12

Använd mässing hammaren över mässing punch att lossa extra panel som leder direkt in i bränsletanken och sedan använda händerna för att fullständigt uttåg panelen som inkluderar den sändande enheten.
13

Ta hela sändarenhet till arbetsbänken för att inspektera. Du bör nu kunna visuellt identifiera om flottören är laddad med bränsle och se frakturen om sådan finns. . Flottören liknar och fungerar som en ping-pong boll i vatten
14

att bekräfta att detta är problemet, montera nya sändarenhet till kabelnätet och placera nyckeln i den positionen - - Flytta flyta upp och ned - bränslemätaren ska gå upp och ner Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74771.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.