Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag batteriet på en 2002 PT Cruiser?

Automobile batterier kan pågå mellan tre till fem år, beroende på körförhållanden och geografiska regioner. Öppna huven till 2002 Chrysler PT Cruiser kan skrämma den tekniskt utmanade blivande mekaniker. Placering av batteriet kan ta en minut eller så och när det ligger, kan vissa överväga att anlita en professionell. Men att byta batteri i din PT Cruiser är inte så komplicerat som det ser ut. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Wrench in
Batteripolen borste
bakpulver och varmt vatten lösning
trasor Shop
Replacement 26R ( omvänd polaritet) serie batteri
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta upp luftfilterboxen på förarsidan (höger sida av motorn när du står det från framsidan).
2

Leta bandet remmen på baksidan av luftens lock och lossa den med en skruvmejsel. Notera gummifliken på intaget slangen (insvept av bandklämman) och skåran på luft lock. Skåran och fliken måste anpassas under monteringen.
3

unsnap de två främre air lock klämmorna och sedan fäll bort av luften rutan. Försiktigt bända huset luften lådan ur intaget slangen. Använd spårskruvmejsel att noggrant hjälpa dig bända slangen bort från huset, om det behövs, men var noga med att inte skada slangen. Vid behov, lossa bandet klämma mer utan att ta bort det.
4

Ställ luften rutan täcka undan. Du kommer nu att se batteriet framför luftskåpet. Ta bort luftfiltret från luften rutan och sedan vicka och dra luften rutan rakt upp för att ta bort den från motorrummet. Det kommer att finnas ett visst motstånd. Det finns två plastreglar längst ned luften rutan, sitter inne gummigenomföringarna. Wiggle och dra tills du har lyckats ta bort luften rutan.
5

Lokalisera bulten på batteriet nedhållande klämma längst ner bak på batteriet (mot luften låda sida). Använd en ratchet, förlängning och lämplig hylsa att ta bort bulten i en moturs rörelse.
6

Lossa den negativa klämman batteripolen (till höger, nära fender) först med en hand skiftnyckel. När tillräckligt lös, vicka den och ta bort den från batteriet. Använd skruvmejseln för att hjälpa bända bort batteriet stolpen, om det behövs.
7

Lossa positiva klämman batteripolen (till vänster) senast. Ta bort den negativa klämman först förhindrar gnistbildning avger från pluspolen när du tar bort klämman från den positiva batteripolen.
8

Slighty spets toppen av batteriet försiktigt mot baksidan av motorn och extrahera den från motorutrymmet. Var försiktig, eftersom det är mycket tung, inte tippa batteriet på sin sida. Avlägsna fodrad jacka från runt batteriet (om tillämpligt).
9

Rengör batteriets polklämma med ett batteri terminal renare borste och en lösning av bakpulver och varmt vatten. Rengör batterifacket om nödvändigt för att undanröja eventuella frätande pulver som kan existera. Detta pulver är vit, grön och ibland gulaktig i färgen. Torka batteriet facket torrt med en trasa.
10

Placera fodrad jacka på det nya batteriet, om tillämpligt, och sedan installera batteriet i motorrummet, vilket gör att de positiva inlägget är på vänster (mot motorrum) och det negativa är till höger. Det blir "plus" och "minus" tecken på batteriet bostäder nära varje inlägg.
11

Installera positiva klämman batteripolen först och därefter den negativa batteripolen klämma sist.

12

Dra åt klämmorna med en hand skiftnyckel. Byt ut bulten för nedhållande klämma och dra åt.
13

Byt luften rutan. Kontrollera att munstycket slangen på sidan av lådan står inför förarsidan fender och skär i sin respektive montering. Rikta in de två plastreglar i gummikragarna och tryck ner. Det kommer att kräva så mycket vickar som det gjorde för att ta bort det.
14

Byt luftfiltret i luften rutan och sedan tillbaka kåpan luften rutan. Var noga med att få slangen luftintag på air lock bostäder ordentligt. Passa in fliken på slangen till skåran i locket. Dra bandet klämman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71913.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.