Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man byter Struts & chocker på en 2002 Mercury Sable

Alla modeller av 2002 Mercury Sable kommer med full stöttor för framhjulen, medan Kombi modellen har enklare stötdämpare på bakhjulen. Om din bil tål alltför näven när de träffar gupp eller gropar, måste du byta stagen och /eller stötar. Du kommer sannolikt att behöva byta båda chocker /stöttor i ena änden tillsammans. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
däck järn
Wrench
gummiisolator bussningar
Brickor
Visa fler instruktioner
Front Struts

1

Lyft den bakre delen av fordonet och stödja den på pallbockar, ta sedan bort framhjulet för rätt staganordningen med däck järn.
2

Lossa tre montering muttrar på toppen av stöttan tornet med en skiftnyckel utan att ta bort muttrarna. Lossa fästet bromsslang och hastighetssensorn: s ledningar guide klipp från strut.
3

Koppla krängningshämmaren länken och styrspindeln från fjäderbenet genom att ta bort deras muttrar /bultar med skiftnyckel . Markera knogen relation till fjäderben med färg och vicka bort staget.
4

bort de övre monteringsmuttrarna samtidigt stödja staget (kan ta två personer), sedan styra strut ur hjulhuset.
5

Guide ersättning strut i hjulet väl och se till att de monteringsnitarna sticker ut ur hålen i tornet, och sedan installera monteringsmuttrarna utan att dra åt dem.

6

Anslut styrspindeln och krängningshämmare till fjäderben med hjälp av muttrar, bultar och märken som används för relationen mellan knogen och strut. Anslut konsolen bromsslang och hastighetssensorn kabelclipset till staget.
7

Dra åt de tre övre monteringsmuttrarna med skiftnyckel, anslut sedan ratten till bilen och sänka den från domkraften.

stötdämpare
8

Höj bilens bakre änden och stödja den på pallbockar. Blockera framhjulen med stoppklossar och ta bort bakhjulen.
9

Höj en domkraft under nedre länkarm precis tillräckligt för att stödja armen vikt.
10

Lossa bakre facket tillgång panel, sedan lossa övre montering mutter på stötdämparen, klämma låstänger på spjällaxeln att hålla den från att vrida. Ta bort mutter, bricka och gummi bussningen från stötdämparen.
11

bort den övre fästskruven, sedan komprimera stötdämparen för att ta bort den från bilen. Det kommer att ta lite ansträngning för att komprimera en stötdämpare.
12

Placera en ny bricka och gummibussning om ersättande stötdämparen skaft, styr sedan chocken främsta ände genom öppningen i karossen. Tryck upp på chocken och anpassa den monteringshål på upphängningsarmen.
13

Montera det nedre fästet bult och mutter för stötdämpare och dra åt den med din nyckel. Montera och dra åt den övre gummibussning, bricka och mutter.
14

Anslut de bakre hjulen och sänk bilen efter byte båda chocker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62521.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.