Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man använder en process powdercoat Måla på Metal Automotive Parts

powdercoat målning av bildelar och utrustning är ett sätt att färglägga metall. Förutom både matt och blank färg som kan användas, skapar processen också en yta som är betydligt mer hållbar än traditionell lackfärg. Ett kritiskt steg i målningen involverar matlagning färgen på metallen delen så att den inte bara följer utan obligationer med metallen. Detta kräver särskild utrustning för att inte bara förbereda färg på den del utan att bota det med en värme-process. Saker du behöver
Sandblästring service med elektrostatisk uppladdning måla pistol
powdercoat pulverfärg
metall krokar
Metal hängande rack
härdningsugn
Visa fler instruktioner

1

Hyr en sandbläster att sandblästra eller media blast metalldelarna så att ingen färg eller smuts rester finns kvar på delarna "ytor. Leverera delarna till blaster och ger tillräckligt med tid för det arbete som ska utföras. Tejpen områden du inte vill målade (dvs. gängade ändar, lagerbanor, områden som kommer att förbli ren metall etc.)
2

Plocka upp de blästrade delarna från sandbläster och leverera dem till powdercoating anläggning. Välj powdercoat färgen du vill ha delar målade med. Häng del på en metallkrok från en metall rack som kan flyttas. Måla delen med powdercoat måla med en elektrostatisk pistol laddning färg. Applicera färgen så att den delen är önskad yta täcks ordentligt. Addera 3

Flytta lackerade delar i en härdugn stor nog att passa en del och hängande rack. Delarna ska nå mitten av ugnen för att tillåta full värme cirkulation. Stäng av ugnen och slå på den, höja temperaturen inställningen till 390 grader Fahrenheit (200 grader Celsius). Låt härdningsprocessen att ta minst 10 till 30 minuter, beroende på tillverkarens rekommendationer powdercoat färg du använder.
4

Stäng av ugnen efter uppvärmning. Öppna luckan efter avluftning ugnen och dra del rack ut, vilket gör att delar svalna till rumstemperatur. Linda de härdade delar i plast för att skydda dem från att gnugga eller repor tills de är installerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62838.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.