Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man installerar Autobody Reparation Paneler

Rust, när de lämnas obehandlade, kan helt förstöra de större karossdelar av något fordon. Om du bor nära en kropp av salt vatten, eller i kallare klimat där vägarna ofta belagda med salt på grund av is och snö, har du sett vad rost kan göra för fordon. För att göra saken värre, vissa organ butiker försöker reparera dessa enorma rost hål med felaktigt blandat och dåligt tillämpade panel filler. Reparationen kan se nästan lika illa som de rostiga hålen. Byta hela kroppen panelen är den snabbaste, bästa, mest bestående sätt att reparera omfattande fordon rost. Saker du behöver
Clamps
Marker
Nibbler
Drill Grinder Foton och lite
joggle
Sander
Primer
Paint
Show Mer Instruktioner
1

Clamp ersättande panelen på panelen tas bort. Rikta in den nya panelen exakt ovanpå den befintliga panelen, uppmärksamma eventuella spår eller andra funktioner kroppen. Du är på väg att göra din styckning linje på den befintliga karossen. Rita en linje med hjälp av en markör längs kanten av den fastklämda panelen på karossen.
2 Markera en bred, fet linje som kan följas under kapningen.

Ta loss och ta bort ersättare panel från det gamla, rostiga ena. Gör en markering ½ tum under raden du bara spåras i att använda den nya panelen. Rita i linjen, den verkliga skärlinjen, parallell med den övre raden. Du kommer att behöva denna ½ tum för att pressa den nya panelen på plats. Addera 3

Sätt på ögonskydd, och skär bort den gamla panelen med en nibbler /metall cutter. Ta din tid och använda en stadig hand för att stanna på linjen, gör ett rakt och rent snitt. Lokalisera och slipa att exponera några punktsvetsar som fortfarande kan hålla den rostiga panelen på kroppen. Använd en borr och lite för att ta bort dem.
4 avvägda blandningen in i färgen gör den nya delen omätbara.

Använd kroppen kvarnen att mala bort färgen ner till metallen 4 inches ovanför snittet du gjorde tidigare. Skapa en läpp eller fläns längs klippkanten du bara slipade färgen från ½ tum bred med en joggle eller VECKARE. Håll det rakt som möjligt och anpassas till var den nya panelen ska monteras.
5

Placera den nya panelen på plats längs den nygjorda flänsen. Använd tillfälliga fästen och inte metall skruvar för att hålla det på plats tillfälligt. Avlägsna primern 2 inches från där den nya panelen kommer att svetsas på plats.
6 Svetsning som inte kan detekteras visuellt är bra svetsning.

Använd söm svetsar i motsats till punktsvetsar utmed längden av det nyligen installerade panelen. Gör ett ½-tums svetsar 8 inches isär, och detta kommer att begränsa skevhet och vågorna punktsvetsar. Använd kvarnen för att ta bort överskott svetsmaterial, skapar en fiffig målning yta.
7

Lägg så lite spackel som möjligt. Sand, prime och måla den nya panelen. Blanda i färgen för att matcha jämnt. Om färgen är en svår match, måla hela delen av fordonet för att undvika reparation linjer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62842.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.