Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man byter kullederna på en Chevy Tahoe

Byta en kulled på en Chevy Tahoe lastbil beror på året av lastbilen och om du ändrar den övre eller nedre leden. För nyare modeller (tillverkade sedan 2007), kan den nedre kulleden tas bort och ersättas inom dess kontroll arm, men de övre kulleder behöva bytas hela kontrollgruppen. Kontrollera med din mekaniker vid äldre fordon, eftersom de ofta kräver att du tar kontrollen armen till en verkstad. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Wrench
kulled separator Tool Review bänk skruvstäd
hammare och mejsel
kulled press
Brass punch
Visa fler instruktioner
lägre länkarm
1

Höj lastbilens front och stödja den på pallbockar, ta sedan bort framhjulet för bollen joint du ändrar.
2

Koppla krängningshämmaren s länk bultar från kontrollgruppen med en skiftnyckel. Ta bort de nedre monteringsfästen på stötdämparen med skiftnyckel.
3

Stöd den övre länkarm och styrspindeln till toppen av stötdämparen med rep eller wire.

4

Lossa kulleden muttern ett par varv med skiftnyckel och sedan bryta kulleden lös från styrspindeln med hjälp av en kulled separator eller en hammare och dorn. Ta bort muttern efter uppbromsningen gemensamma lös.
5

Ta bort pivot och muttrar för kontrollgruppen med skiftnyckel och dra armen från ramens parentes.
Lägre Ball Joint
6

Montera styrarmen inuti en bänk skruvstäd.
7

slå tillbaka de krusade områden på kulleden med en hammare och mejsel.

8

Tryck kulleden ur styrarmen med en kulled press från en auto-delar butik eller utrustning-hyra gården.
9

Tryck ersättning kulled in kontrollgruppen, och se till att kulleden press adaptern endast tillämpar sin kraft till den gemensamma fläns. Krusa eller spel leden på plats med hammare och mejsel när fogen är helt intryckt
10

Placera kontrollgruppen inom ramen parentes och installera de bultar och muttrar utan att dra åt dem. Anslut kulleden i styrspindeln med en ny mutter och dra åt den muttern till 92 Nm.
11

Återanslut torsionsstaven (om sådan finns), stötdämpare monteringsfästen och Krängningshämmarlänkens till kontrollgruppen.
12

Anslut hjulet tillbaka på lastbilen och sänka den från domkraften, dra sedan åt kontrollgruppen svängbulten muttrar till 129 Nm.

övre länkarm /kulled
13

Lyft och stöd bilen med pallbockar och ta bort hjulet. Höj en domkraft under nedre länkarm till avlägsna fjädertrycket från överarmen.
14

Markera relationen mellan anpassning kammar och kontroll-arm konsoler ramen med en markör eller måla. Unbolt broms slang och hastighet-sensor fäste från kontrollgruppen med en skiftnyckel, ta sedan bort hastighetssensorn och lossa ledningarna-sele fäste från styrspindeln.
15

Lossa muttern för övre kulled med ett par varv med skiftnyckel utan att ta bort det. Använd en separator verktyg för att bryta den gemensamma loss från styrspindeln och ta sedan bort muttern.
16

Ta armens pivot muttrar och bultar och ta bort styrarmen.
17 < p> Placera armen ersättande kontroll inom dess ram parentes och installera skruvarna och muttrarna löst. Fäst kulleden till knogen och dra en ny mutter till 37 Nm.
18

Anslut hjulhastighetsgivare och ledningar-sele fästet till styrspindeln och anslut broms-slang /speed-sensor fäste med kontrollgruppen.
19

Anslut hjul och sänka bilen, dra åt muttrarna kontroll arm pivot till 140 ft-lbs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62553.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.