Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur mycket färg behöver man måla en bil?

Ändra en bils färg är inte så enkelt som att byta sin hårfärg. När du bestämmer vilken färg du vill, bör du avgöra om du har möjlighet att måla din egen bil. Vanligtvis måste du reparera först något organ skada, ta bort allt trim, och täcka fönstren och däck för att skydda från sprutdimma. Ta bort antennen och täcker speglarna är viktiga steg som ibland förbises Base och klarlack

För en medelstor bil, behöver du förmodligen ungefär 2 qts. av en grundfärg. En baslack ger en tätning mellan bilens kaross och färg som kommer att tillämpas later.You behöver två eller tre lager klart att säkerställa fullständig täckning. Var försiktig att du inte använder för mycket klarlack, för det kan producera Avtrubbning som den enda lösningen är att måla om hela bilen.
Paint

Färgen i sig kommer att ta ca 3 QTS. av din valda färg. Beroende på kostnaden per liter, kan du gå vidare och få en gallon för att säkerställa att färgen blandningen är densamma. Du vill inte sluta med två lite olika färger på din bil.
Stripes
p Om du målar ränder, är det bäst att tillämpa dem efter att bilen har målat, men innan den slutliga klarlack. Beroende på mängden och bredden av ränder, i allmänhet 1 qt. av färg kommer att vara tillräcklig. Markera ränderna väl med tejp som 3M: s blå linje tejp. Kontrollera att bandet är ordentligt på plats för att förhindra översprutning på resten av bilen. När färgen är inte längre klibbig, men inte helt botas, ta bort tejpen försiktigt. Dra den till en 45-graders vinkel från färgen för att förhindra den från att markera resten av bilen. Addera Pärlemorskimrande
p Om du planerar att använda ett pärlemorskimrande- typ måla, först kontrollera med din färghandel för att se om den rekommenderar en tvåstegs-eller tre-stegs process. Den tvåstegsprocess består av en grundfärg plus pearl coat, och tre steg är bas + pearl + klar. Använda en pärlemorskimrande lägger inte till mängden färg du använder, men det måste blandas noggrant och konsekvent för en smidig, matchad färg.
Tips

Alltid se till att hålla en liten burk ursprungligen blandade färgen som en touch up för små stötar som kommer att ske över tiden. Om färgen inte stämmer exakt, kommer det att se ut som en amatör rört upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62486.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.