Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man byter en förardörr Spärr i en 2003 Jetta

Spärren i en Volkswagen Jetta förardörr är en del av en fullständig bäraggregat som innehåller många av dörrens komponenter. En dålig spärr kommer att ge dig stora problem med att öppna och stänga dörren. Byta spärren på den här modellen innebär att ta bort den tidigare nämnda bäraren från dörren till helt öppna spärren. Du kommer att behöva öppna den dörrpanel att göra detta. Detta förfarande kan variera något beroende på små faktorer, som om dörren använder ström eller manuella fönsterhissar. Saker du behöver
Trim pinne (er) från Phillips skruvmejsel
Torx skruvmejsel
maskering eller silvertejp
Wrench
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Koppla bort bilens negativa batterikabeln.
2

Bänd ut den inre dörrens pull lock, handtag grepp och strömbrytaren bezel med en liten skruvmejsel /trim pinne och ta bort alla skruvar för den huvudsakliga dekorpanelen. Bänd längs panelens sidor med en större trim verktyget och dra panelen utanför dörren. Addera 3

Dra ut plastpluggen vid den yttre kanten av dörren och lossa ställskruven bakom det, vilket är för låscylindern. Sätt in nyckeln i cylindern och dra ut den genom dörren.
4

Sänk fönsterrutan (anslut kontrollerna för att göra detta) och sedan lossa bultarna glasspår med din nyckel. Lyft glaset hela vägen upp för hand och tejpa fast den på fönsterkarmen.
5

Ta bort de två Torx-skruvar från slutet av dörren för att koppla bort spärren från dörren.

6

Ta bort alla bultar för plastbäraren som innehåller spärren, radio högtalare och fönster regulator och ta bort hållaren - skjut det mot dörrens innerkant när du arbetar ut det och koppla dess elektriska anslutningar .
7

Drive ut de två stiften på spärren med ett slag, koppla bort kabeln på sin klippa, vända spärren över och koppla ur kabeln och länkstaget att ta bort spärren.


Installation
8

Installera det nya spärren inuti bäraren med kablar och Länkstaven och sedan köra stiften tillbaka i position.
9

Anslut bärare tillbaka till dörren med dess elektriska anslutningar och bultar, sedan fästa spärren till dörren med sina Torx-skruvar. Sänk fönsterrutan tillbaka ner i fönstret regulatorn och dra åt skenbultarna.
10

Infoga låscylindern tillbaka i dörren och dra åt fästskruven.
11

Återanslut den dörrpanel med clips och skruvar och därefter återansluta kontrollen bezel och täcker handtag.
12

Anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62875.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.