Hur Wire ett fordon för körning med släpvagn

För en släpvagn för att dras på en allmän väg ett antal lagstadgade krav måste uppfyllas, bland annat registrering och licensiering av släpet och - inom ramen för bestämmelserna i vissa stater och över vissa viktgränser - förekomsten av arbetande bromsar. Förordningarna mandat allmänt att en minimal belysning bestämmelse vara funktionell, en släpvagn skall åtnjuta arbetsvillkor bakljus, bromsljus och blinkers. Platta fyrstifts kabelstammar, fabrik-formade med integrerade fyra ledare kontakter, är tillgängliga från de flesta bildelar butiker och hem lager förbättring för detta ändamål. Saker du behöver
Bruksanvisning
Phillips-skruvmejsel (tillval) katalog Brukskniv
Hitch w /integrerad sele
Wire strippor
Lödning kit
Shrink-wrap kit
Visa fler instruktioner
1

Konsultera bruksanvisningen för dragfordonet för att bestämma det mest bekväma sättet att källan styrinformation för en ljus-bara trailern. Vissa fordon är fabriken utrustade med en "död svans" speciellt för detta ändamål. I dessa fall är en fyra-ledarkabel kvar isolerade i fordonets streck - ofta tejpade på rattstången - eller fäst i chassit järnväg när den passerar under förardörren, eller ringlade inne i en av de bakre lampan kluster, bakom lamphållaren panelen. Lokalisera den döda svanen om sådan finns.
2

Få tillgång till kabelnät tjänar ryggen på båda baklyktorna om bogsera fordonet inte är utrustat med en död svan. I pickup bilar detta är oftast uppnås genom att använda en stjärnskruvmejsel för att ta bort linserna i bakljusen, sedan ta bort panelerna lamphållaren ur ändarna av sängsidor. I passagerarfordon detta är oftast gjort genom att flytta mattan och paneler från bagageutrymmet, då når upp inuti den bakre vingen håligheter. Bestäm vilka trådar i selar tjänar Addera 3

vilken belysning funktioner i baklyktorna. Fordonstillverkare nästan universellt prenumerera på följande färgkoder: Brown för bakljus, varselljus och registreringsskylten ljus, gult för vänstersväng /bromsljus och grönt för högersväng /bromsljus. Separera ledningarna från selar och dra dem ur sängen sidor eller dubbla sidor nog så att du kan arbetat med dem.
4

Anslut skumt sele till den döda svanen, om något är påmonterat, istället för att komma åt ryggen på baklyktorna. Använd tråd strippor för att ta bort en halv centimeter av isoleringen från änden på varje tråd i den döda svanen, sedan vrida de färganpassade trådar tillsammans. Placera de blottlagda kablarna så att de inte kan röra vid varandra, eller någon metall del av fordonet.
5

Använd en mattkniv för att tömma en halv centimeter av isoleringen från en bekväm mittpunkten längs stråket för varje kontroll tråd, är om någon död svan tillgänglig. Använd Avisoleringstänger att ta bort en halv tum av isoleringen från ändarna av de fyra trådarna i hitch sele. Para de färgkodade ledningarna från Hitch sele till sina matchade motsvarigheter i de redan existerande selar genom att linda de blottlagda ändarna runt de blottlagda mittpunkter, bruna runt brunt, gult runt gult och grönt runt green. Placera de blottlagda kablarna så att de inte kan röra vid varandra, eller någon metall del av fordonet.
6

Strip en tum av isoleringen från änden av den vita ledningen i hitch sele, rulla sedan blottade trådar mellan fingrarna för att skapa en enda lina-liknande tråd. Anslut denna tråd till jord genom att hitta en lämplig skruv eller bult som drivs in i en metallkropp-del av dragfordonet, tillbakadragning denna fästanordning halvvägs med en skruvmejsel eller skiftnyckel, vrida tråden runt skaft av fästanordningen, och sedan dra åt.

7

testa funktionen av släpvagnens lampor med hjälp av en assistent, starta dragfordonet och gå igenom stopp-, varv-och bakljus fungerar. När det har fastställts att allt fungerar korrekt, säkra all förenas med en lödning kit. Isolera alla fogarna - rumpan ansluter till en död svan kan isoleras med en shrink-wrap kit, medan "T" går in i de redan existerande selar är bättre isolerade med flytande eltejp
8 Dra slutet av skumt sele med den förinstallerade platta fyra stift skumt på utsidan mitten av nedre bakre kvartalet panel av dragfordonet, nära där bogsera paketet är monterat eller skall monteras. Ominstallera belysning komponenter eller trim som avlägsnades från dragfordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89509.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.