Hur man byter en Yaris Hatchback Grill

Toyota Yaris kombi har två galler monterade på front-end omslaget: en nedre grill och en övre grillen. Den övre grillen är den med Toyota emblem på den, medan den nedre grillen skyddar kylaren. Processen för att ta bort och ersätta antingen galler är okomplicerad, eftersom båda är kopplade till front-end täcker vid enkla flikar. Men åt flikarna är lite inblandad. Hela främre gavel måste lossna för dig att ta bort och ersätta antingen galler. Proceduren är densamma för Toyota Yaris sedan. Saker du behöver
Tänger
Creeper (tillval) katalog stjärnskruvmejsel
Handskar
platt skruvmejsel
Replacement galler (er)
Visa fler instruktioner

1

Park ditt Yaris, stäng av motorn och öppna huven. Sa minuskabeln från batteriet genom att lossa terminalen muttern med en tång och lyft sedan kabeln från batteripolen. Du kommer att arbeta nära airbag-sensorer. Koppla bort batteriet deaktiverar krockkuddar och skyddar dig. Vänta ca 10 minuter för systemet att helt fullgöra innan du fortsätter.
2

Gå till området under den främre stötfångarhöljet. För bästa resultat, använd en ranka. Om du inte har en, placera en handduk på marken för att hålla dig från att bli smutsiga. Under den främre kanten av stötfångarhöljet, hittar du åtta Phillips-skruvar. Ta bort skruvarna och förvara dem i en kopp.
3

Undersök den övre delen av den främre änden, mellan motorrummet och gallret. Du hittar sju plastclips. Bänd klippen upp med en platt skruvmejsel.
4

titta direkt ovanför varje framhjul. Du kommer att se ytterligare två plastclips på varje sida. Bänd ut dem med platt skruvmejsel.
5

tag förarsidan kanten av front-end lock, precis intill sömmen där höljet möter metall fender arket. Dra utåt bestämt att haka av klippen som håller front-end luckan på plats.
6

Flytta till passagerarsidan och dra den andra kanten av front-end täcker off. Ta tag i främre delen av locket och dra bort den från Yaris. Den stora, plast front-end lock innehållande galler är nu borttagen från Yaris. Ta med den till en arbetsbänk eller ett bord för att ta bort och ersätta gallren.
7

Vrid plast front-end täcker över att visa undersidan. Du kommer att se plastflikarna för de två galler. Det finns 14 flikar på övre grillen och 11 flikar på den nedre grillen.
8

trycka mot flikar med en platt skruvmejsel för att lossa dem. Dra ut gallret när alla flikar är frikopplade. Upprepa för den andra galler, om så önskas.
9

in den nya grillen på sin plats. Tryck på flikarna tillbaka till "låst" läge för att fästa gallret på framsidan-gaveln. Upprepa för den andra galler, om tillämpligt. Om du använder en eftermarknad galler, följa produktens instruktioner för att fästa gallret på framsidan-gaveln. Förfarandet kan vara något annorlunda.
10

Bring front-end luckan tillbaka till Yaris. Placera den på plats - ha en assistent hjälper dig att hålla locket på plats. Tryck ner ordentligt längs den övre kanten för att knäppa på klippen. Flytta till området ovanför däcket och tryck hårt för att sätta tillbaka klippen. Flytta till andra sidan och upprepa processen.
11

in de sju clipsen i monteringshålen på den övre kanten av främre gaveln. Tryck klämmorna ordentligt för att knäppa dem i.
12

Sätt de fyra clipsen ovanför däcken (två på varje sida). Tryck fast att knäppa dem i.
13

Gå under front-end locket igen. Sätt i och dra åt de åtta skruvarna. Återanslut Yaris negativa batterikabeln och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89139.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.