Vad är en GPS Tracking System?

GPS är en förkortning för Global Positioning System. GPS använder ett nätverk av 24 satelliter i samband med markbaserade mottagare att bestämma den ungefärliga geografiska positionen av mottagarna. GPS-mottagare kan användas som spårsändare och navigations verktyg, samt mycket noggranna tidtagare. MEO

De 24 satelliterna som utgör GPS-systemet kallas MEO-satelliter. MEO står för Medium Earth Orbit, och ibland även kallas Midgård Orbit. Varje satellit i omloppsbana mellan 1.000 och 22.300 miles ovanför ytan på planeten anses vara en MEO satellit. MEO-satelliter används nästan uteslutande för telekommunikation och globala ändamål positionering. Till skillnad från andra satelliter, de är i ständig rörelse i förhållande till jordens rotation.
Technology

24 GPS-satelliter kretsar runt jorden två gånger varje hel dag, eller 24 timmar. De sänder data inklusive sina nuvarande platser och den exakta tidpunkten för vidarebefordran kontinuerligt via radiosignaler. Dessa signaler detekteras av mottagarna på marken som använder uppgifterna för att fastställa den globala positionen för mottagaren baserat på hur mycket tid det tog signalerna att nå det. Ju fler satelliter mottagaren samlar in data från, desto mer exakt kan beräkna sin position.
Tracking

GPS-teknik kan användas för en mängd olika tracking syften. Bilar och andra motorfordon som är utrustade med GPS-enheter kan spåras på distans i de fall de är stulna. GPS-chips ofta implanteras i vilda djur, särskilt medlemmar av en utrotningshotad art, så att forskare och experter djurliv att spåra sina individuella rörelser eller grupper migrationsmönster. Brottsbekämpning ibland kan använda GPS-enheter för att spåra brottslingar eller att hitta försvunna personer.
Andra användningsområden

Förutom att spåra, de andra primära användningsområden för GPS-teknik är navigering och berätta tid. Många människor äger personliga GPS-navigering enheter som tillåter dem att ange en destination och få en detaljerad karta över hur du kommer dit från sin nuvarande plats. GPS-enheter är också extremt precisa timekeepers också. Detta beror på det faktum att alla MEO-satelliter är utrustade med atomklockor som korrigerar till inom en miljarddel av en sekund.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-gps/90294.html

Previous:
Next:

bil GPS

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.