Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Wire Broms & blinkers

Broms och blinkers krävs säkerhetsfunktioner för nytta eller släpvagnar båt. Juridiskt sett måste den bakre änden av din släpvagn ha ett par bakljus, bromsljus och blinkers installerad. Side varselljus krävs också. Din trailerns kombination svans, broms och blinkers kan anslutas med hjälp av en 4-vägs universal kablage. Detta kabelnät kommer också rymma sidan varselljus. Bogsera din last på ett säkert sätt, att veta din släpvagn är synlig för andra förare. Saker du behöver
4-vägs sele släpvagnskablage, Wishbone typ med gul /brun och grön /bruna buntar
Skruvmejsel
Lödkolv och lödtenn
Eltejp
Wire-strippa verktyg

Visa fler instruktioner
1

Wrap ledningsnätet runt vagnen tungan två gånger. Sprid ut kablarna längs vardera sidan av vagnen. Förläng en brun tråd och den gula tråden längs den vänstra sidan av släpvagnen. Förläng den andra bruna kabeln och den gröna kabeln längs den högra sidan av släpvagnen. Den vita kabeln ansluter till släpvagnen tungan.
2

Lokalisera jordningsskruven på släpvagnen tungan. Anslut ringen terminalen på den vita kabeln till jordanslutningsterminalerna med en skruvmejsel. Om den vita ledningen inte är försedd med en ring terminal, band 1/2 tum av isoleringen från änden. Vira kabeln runt skruven, säkra den på plats med en skruvmejsel. Addera 3

Fäst kablarna till klämmorna längs sidorna av trailern, ta bort någon slack. Klipp bort överflödigt tråd som sträcker sig förbi den bakre delen av släpvagnen. Ta bort 1/2 tum av isoleringen från ändarna av de fyra ledarna med tråd strippor.
4

Lossa vänster bakljus från släpvagnen. Sätt i den gula sladden änden i blinkers terminalen på baksidan av bakljuset. Sätt i den bruna kabeln änden till den intilliggande bromsljus terminal. Ledningarna ska låsas på plats. Sätt tillbaka vänster bakljus.
5

Lossa höger bakljus från släpvagnen. Sätt i den gröna kabeln änden i blinkers terminalen, och den bruna kabeln änden till bromsljuset terminalen. Sätt tillbaka höger bakljus.
6

Anslut sele släpvagnskablage till fordonets kabelnät. Testa blinkers och bromsljus före bogsering släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147461.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.