Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vehicle Safety Tips

Oavsett vilken typ av bil du kör, använder fordonet på ett säkert sätt är din viktigaste fråga. Tillåta farliga distraktioner eller felaktig utrustning att gå okontrollerat är ett recept för katastrof. Det är viktigt för alla förare att erkänna dessa faror och vidta åtgärder för att mildra dem. Kontrollera din strålkastare innan det blir mörkt
p Om du har problem med din strålkastare, kan det inte bli uppenbara förrän det är för sent. Tiden för att kolla dina strålkastare är innan det blir mörkt. Tänk på att strålkastarna kan skumma över tiden, så även om din strålkastare fungerar de inte kan ge den mängd ljus du behöver för att köra säkert när det är mörkt. Om dina tänder verkar svag eller du har problem med att köra på natten, är det en bra idé att byta ut dina strålkastare. Vid byte slitna strålkastare, ska du be din mekaniker att sikta dem ordentligt. Felaktigt inriktade strålkastare kan vara farligt för dig och för andra förare också.
Hålla insidan av vindrutan ren

Haze på insidan av vindrutan kan göra bländning av mötande strålkastarna bländande, och denna tillfällig blindhet kan mycket väl orsaka en olycka. Rengöring av insidan av din webbplats kan vara en utmaning, men du kan göra det lättare genom att använda en rengöringsborste som är formad till fönstret. En formad borste med en microfiber huvud gör ett bra val. Efter att vindrutan har rengjorts inifrån och ut, är det viktigt att parkera bilen mot solen så att du kan upptäcka och ta bort alla tar bort dis, smuts och skräp.
Undvik distraktioner

distraherad körning kan vara lika farligt som rattfylla. I själva verket en undersökning som nyligen genomförts av Transport Research Laboratory i Storbritannien fann att textmeddelanden under körning var ännu farligare än att köra berusad. Andra distraktioner, inklusive prata i telefon, nå ner för att ändra stationer på radion eller ens prata med passagerarna, kan också ge farliga distraktioner. När du kör bil är det viktigt att ge din fulla uppmärksamhet på uppgiften och undvika potentiellt farliga distraktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146249.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.