Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Rikta släpvagnens hjul

Om din släpvagn drar snett eller väver, kan hjulen bli feljusterat. Trailer hjulinställning är avgörande för bogsering din last på ett säkert sätt, och för att förhindra trailer skador. Vagnens framaxel bör anpassas vinkelrätt mot färdriktningen. En liten avvikelse kommer att orsaka en märkbar effekt i trailerns hantering. De flesta trailer inriktningsproblem orsakas av en skadad eller sliten bladfjäderaggregatet, en böjd fälgen eller lågt däcktryck. I många fall kan justera eller byta ut den skadade delen åtgärda problemet. Saker du behöver
4 axel förlängning rör
Twine
Fiske sänke
Måttband
Trailer bruksanvisning
Visa fler instruktioner
Assessment

1

Anslut släpvagn tungan till bilens dragkrok. Parkera vagnen på ett plant underlag. Sänk ner vagnen tungan pallbock plana släpet, om det behövs.
2

Fäst fiske sänke till slutet av fiskelina. Knyt snöret till botten trådar av bilens dragkrok, låta sänket att hänga. Den lina och sänke bör hänga direkt under mitten av trailern tunga kulan kopplare. Detta kommer att ge ett lod för att bedöma din hjulinställning.
3

Ta bort navkapslar på släpets hjul, om det behövs. Skruva en axel förlängningsrör till centrum spindel på vardera hjul.
4

Mät och notera avståndet mellan lod och spetsen av rören axliga förlängning på vardera hjul. Jämför avstånden från lod höger hjulet och från lod vänster hjul. Om avstånden avviker med mer än 1/8 tum, dina hjul är förmodligen dåligt.
5

Mät och notera avståndet mellan framhjulet och bakhjulet på vardera sidan av släpvagnen, om din släpvagn har en andra axel. Jämför avstånden mellan de högra hjulen och de vänstra hjul. Om avstånden avviker med mer än 1/8 tum, sedan den bakre axeln är i linje med den främre axeln.
Alignment
6

Inspektera enheten bladfjädern , som upphäver och skyddar dina axlar. Byt ut U-bultar och hållaren fästen som håller fjädrarna på axeln, om de verkar lösa eller spruckna. Om sprucken eller böjd, ersätta de främre och bakre bygel fästen som håller bladfjädern slutar på underredet. Byt bladfjädrarna om de slapp, spruckna eller vriden.
7

Inspektera villkoren för hjul och däck. En böjd fälgen, lågt däcktryck eller slitna trappsteg kan störa trailern hantering. Beroende på skadans omfattning, kan en böjd hjulfälg kräver professionell uppmärksamhet, och eventuellt utbyte.
8

Inspektera och byt ut samma komponenter i bakaxeln, om tillämpligt.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147462.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.