Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur släpper jag en Frozen parkeringsbroms?

Parkeringsbromsen är spaken inuti bilen hittades nära pedalerna eller växelspak. Bromsen ansluts till en kabel under din bil, när du deltar i spaken, du aktiverar kabeln och hindrar bilen från att rulla medan i parken. När bilen sitter för länge i kallt klimat, kan parkeringsbromsen få caked med is. Detta kan resultera i en fast parkeringsbroms som inte omedelbart kan kopplas ur. Din parkeringsbromsen kan också fastna av andra skäl, som att köra mer än ett par meter med den engagerade eller delvis engagerade. Saker du behöver
WD-40
Visa fler instruktioner
1

Tryck nedåt till parkeringsbromsen och upprepa. Om din parkeringsbromsen har en liten knapp eller ratt, tryck ner, medan du flyttar spaken, för att lossa bromsen. Tvinga inte bromsen ner eftersom detta kan skada spaken eller medföljande kabel.
2

Spade och skrapa bort all snö från bilen för att hindra den från att falla in och blockerar avgasröret. Kontrollera att avgasröret är klar innan du slår på bilens motor för att förhindra kolmonoxidförgiftning i bilen. Addera 3

Dra runt motorn och rev den för att generera avgaser. Vrid värmaren inne i kabinen på hög. Som din bil värmer, fortsätt att applicera tryck på parkeringsbromsen.
4

Kolla under bilen bredvid de bakre bromsarna för synliga skador på bromskablarna. Se till att de är anslutna till nödbromsen i bilen, om inte, ring en mekaniker att fixa detta problem. Leta efter rostfläckar på kabeln och applicera WD-40 vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147298.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.