Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man förflyttar en Cargo Trailer

När en släpvagn är kopplad till din dragfordonet, är fordonets prestanda påverkas. Bromsning känns trög och fordonet får dras och ryckt från vikten av släpfordonet. När lära sig att köra och manövrera med en släpvagn i släptåg, måste du känna till de subtila nyanserna i hur släpet drar och bogserbåtar vid bogsering riggen. Som alltid bör säkerheten vara av största vikt. Öva dina manövrar i en tom parkeringsplats innan du beger dig ut på vägen. Saker du behöver
pyloner Nylon väg
sidospeglar syn på dragfordon
Tom parkeringsplats
Visa fler instruktioner
1

Bogsera släp bakom din bil till en tom parkeringsplats. Inrätta en serie väg pyloner i en rak linje, cirka 30 meter ifrån varandra. Linje fordonet med vagnen i släptåg på framsidan av pylonen linjen, börjar ca 30 meter framför den första pylonen.
2

Kör framåt och sick-sack runt pylonerna. Som dragfordonet går sin första tur, titta in speglarna från sidan för att se hur släpet börjar svänga i samma riktning lite långsammare än dragfordonet. Ange sväng vid mittpunkten mellan två stolpar och se trailern göra svängen bara lite förbi mittpunkten mellan pylonerna. Detta är den båge av släpets tur. Använd detta för att förutse hur släpet behöver extra utrymme i snäva svängar.
3

Ställ pylonerna upp i två rader, ungefär storleken av en campingplats hittas på campingplatser. Dra dragfordonet upp och framför pylonerna, vänd bort från dem med släpet i släptåg. Säkerhetskopiera in i utrymmet, försöker att inte slå någon av pylonerna över med släpvagnen. Som dragfordonet börjar backa upp, kommer trailern lista till ena eller andra sidan. Korrigera släpets listan genom turing ratten i motsatt riktning av trailerns rörelse. Till exempel, om, när du säkerhetskopierar, börjar släpet att svänga vänster, vänd din ratten åt höger tills släpet rätar ut.
4

Drive på en landsväg med backar och kurvor gång du känner dig säker i testet parkeringsplats enheter. Gå uppför och se till att ingen är bakom dig. Ta dragfordonet och släpvagnen till ett stopp på kullen och märker hur bromsningen är mer trög. Gör inte mosa bromspedalen. Istället, lätt och upprepade gånger röra bromsen när du tar riggen och släp till ett stopp i uppförsbacke. Gå upp och över kullen och föra fordon och släp till ett stopp i utförsbacke. Lägg märke till hur du behöver "fjäder" bromsarna för att förhindra att trailern från "överknytning" runt sig själv. Feather bromsarna tills fordonet och släpvagnen kommit till en punkt.
5

Drive kurviga vägar och komma ihåg din träning från pylon sicksack-kurs. När släpet går kurvorna kommer det att vända efter dragfordonet gör. Sakta dragfordonet ner innan kurvan och inte bromsa i kurvan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147471.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.