Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man lägger snökedjor på en traktor

Snökedjor är gjorda av metall och linda hårt runt hjulen på ett fordon för att ge grepp på en snötäckt väg. Snökedjor är ett viktigt tillbehör för varje traktor-trailer operatör kör i snöiga förhållanden som stora riggar inte distribuera så mycket av sin vikt på sina drivhjul som bilar gör. I vissa jurisdiktioner är snökedjor enligt lagar för lastbilar som kör genom snöiga bergspass. Den stora fördelen med snökedjor är deras enkelhet: de är lätta att sätta på och ta av. Instruktioner
1

Dra din lastbil helt av vägen och ut i trafiken och stäng av motorn.
2

Place snökedjor på marken bakom varje hjul. Om kedjorna är märkt för att ange att en sida ska vara i kontakt med snön och vägen, lägga dem på marken med den sidan nedåt.
3

Starta trucken och tillbaka rakt upp tills hjulen är på toppen av mittpunkten på varje kedja. Vissa modeller av kedjor kan klippas till hjulnavet och linda runt den när du flyttar lastbilen. Andra kommer att lyftas upp för hand.
4

Dra upp de fria ändarna av kedjorna och linda dem runt varje hjul.
5

Anslut klämmorna på en slutet av varje kedja till den andra änden av kedjan för att säkra dem runt varje hjul.
6

Dra klippen så att kedjan inte glider på hjulet eller bang mot underredet av lastbil. Den typ av fästelement som används varierar beroende på vilken typ av kedjor som installeras, men de flesta kan dras åt för hand eller med en justerskruv. Kedjorna ska vara sträckt men inte för hårt. För att säkerställa en god spänning, fäster kedjorna, kör 1/4-mile sedan dra åt dem vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147145.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.