Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man testar ABS Equipment

Låsningsfria bromsar (ABS) förhindrar motorfordon hjulen låser sig och bilen från att gå in i en sladd när du bromsar. ABS är särskilt viktigt vid inbromsning plötsligt i isiga, våta förhållanden eller vid olyckor eftersom det ökar förarens kontroll över styrningen och av fordonet totalt. I stora fordon kommer ABS har ofta egenkontroller och själv-diagnostik, enligt Square Wheel Industries. Det finns också diagnosanordningar du kan köpa för att kontrollera funktionaliteten i era ABS. Saker du behöver
On-board ABS diagnostiska Checker Review Högpresterande dubbelriktad felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Använd den inbyggda självtest eller diagnossystem för att ta reda på om bilen har ett fel. Under uppstart, kommer ABS kontrollen utförs automatiskt som hjälpkretsen spänningssätts. Den ABS instrumentbrädan status varningslampa ska komma på om det finns ett problem med din abs, och du kan också höra luftventiler gör en blåsa eller "chuffing" brus.
2

köpa och använda en skanning verktyg från ett välkänt företag, såsom Aa1 Cars, som levererar ABS diagnostisk testutrustning som innehåller speciellt utvecklat ABS-kompatibel programvara. Enligt Aa1 Cars, tillåter de flesta skanningverktygen inte att du kan kontrollera effektiviteten eller funktionsdugligheten för ABS, även om de kommer att arbeta med olika andra, mindre specialiserade komponenter inuti bilen. När används korrekt och i enlighet med tillverkarens anvisningar, kommer ABS testverktyg kan du ta reda på varför din ABS-varningslampan har kommit på.
3

ytterligare testa fordonet för att ta reda på vad ABS-koderna betyder och, om nödvändigt, vilken komponent behöver bytas För att göra detta behöver du en högpresterande professionell skanning verktyg som kan begränsa den punkt av misslyckande i ABS och även cykel solenoiderna som hjälper dig att "blöda" bromsarna . The Equus Innova Tool från Aa1 Cars berättar felkoderna kopplade till din bil, så att du kan felsöka problemet, utan också hjälper till att identifiera brister i exempelvis solenoiderna, pump motorer, växlar broms, moduler kontroll och sensorer hastighet. Det kostar under $ 350. Om du vill göra din egen punkt för punkt motstånd och tester spänning utan användning av ett felsökningsverktyg, vara beredd att spendera mer tid att räkna ut vad
4

är fel med bilen. Dessa verktyg är designade och tillverkade för att göra processen snabbare och lättare, vilket förklaras av Aa1 Cars.
5

Kontrollera ABS tryckinställningarna med en diagnostik testare, som levereras av företag som Mac Tools. Om slutföra detta steg själv, kan du finna det ett dyrt alternativ, vissa når kostnaderna för ca $ 2.000. En mer kostnadseffektiv lösning är att söka professionell hjälp från ett garage som redan kan ha utrustning till sitt förfogande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147026.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.