Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur du väljer en moped

Termen "moped" är en kombination av orden "motorcykel" och "pedal cykel." Även om termen användes en gång för att beskriva en motoriserad cykel, är det nu används för att beskriva många olika former av skotrar och cyklar. Oavsett hur du definierar det, är en moped ett bekvämt och prisvärt sätt för användare att komma runt utan att förlita sig på en bil. När du väljer en moped, hänsyn till faktorer som storlek, snabbhet, lagring och lokala driving föreskrifter innan du gör ditt slutliga köpbeslutet. Instruktioner
1

Undersök motorstorlekar och bestämma rätt storlek för din moped. Ju större motor, desto kraftfullare cykeln, och ju större de hastigheter det kan generera. I de flesta stater mopeder under en viss motorstorlek inte kräver registrering, och förarna behöver inte skaffa en motorcykel licens att driva dessa cyklar. Denna tröskel kan vara 39 cc eller 49 cc beroende på ditt tillstånd.
2

Jämför hastighet kapacitet på varje cykel. Vissa stater kan klassificera mopeder baserat på den maximala hastighet som de kan åstadkomma. Kontrollera din statens lagar och välj en moped som faller inom det område som bäst passar dina behov så långt som registrering och licensiering. Om licensiering är inte ett bekymmer, fundera på var du kommer att köra cykeln och välj en moped kan uppnå säkra hastigheter i de områden som du planerar att köra. Addera 3

Prova mopeder med och utan pedaler . Om din moped går sönder, kan du använda pedalerna som en vanlig cykel så du kan fortfarande komma runt. Vissa användare kanske inte gillar utseendet på mopeder med pedaler, medan andra uppskattar bekvämligheten de erbjuder.
4

Kontrollera bränsle-verkningsgrad för varje modell. Vissa mindre mopeder kan få upp till 100 mpg, medan andra kan få bara hälften. Om du planerar att resa långa sträckor på din moped, eller om bränslet är dyrt i ditt område, leta efter en cykel med högsta möjliga bränsleeffektivitet. På hjulet mätningarna
5

Leta efter varje moped modell . Större hjul tenderar att vara mer stabil, i synnerhet på ojämna vägar. Mopeder med mindre hjul är mer flexibel och göra det enklare att resa upp branta kullar. Tänk på terrängen i ditt område för att hjälpa dig välja fälgar för din moped.
6

alternativ Review lagring. Vissa mopeder erbjuder en stor mängd under sadeln lagring, medan anbud har nästan ingen lagring. Fundera på hur du använder din cykel för att avgöra hur mycket lagringsutrymme du behöver.
7

Besök en återförsäljare för att jämföra storleken och vikten av olika modeller. Mindre, lättare cyklar är lättare att hantera och lättare att lagra i ett garage eller en byggnad. Större mopeder kan vara svårare att lagra, men kan också ha en mer kraftfull motor och robustare konstruktion.
8

Review stil och utseende. Tänk vintage eller retro designer, eller leta efter fler moderna mopeder för ett slankare utseende. Jämför olika modeller tills du hittar en stil och färg som du tycker om.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146544.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.