Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Farthinder Farliga

Farthinder, eller pucklar hastighet som de ibland kallas, är trafiken säkerhetsanordningar består av en upphöjd sektion av asfalt, vanligen flera inches i höjd. Deras uttalade syfte är att förebygga fortkörning genom att skapa fysiska obehag när de påträffas av fortkörning förare. Trots sina avsedda konsekvenser, speed bump risker är ett olyckligt verklighet på dagens vägar. Många variabler, såsom förarens oförmåga att bromsa, den typ av fordon som används, och placeringen av en speedbump, kan alla bidra till osäkra situationer när vägbulor påträffas. Utryckningsfordon

En av de allvarligaste konsekvenserna av vägbulor är deras effekt på utryckningsfordon. Flera församlingar i USA har drivit talan mot byggandet av nya vägbulor just denna anledning. Ambulanser och polisbilar är skyldiga att agera snabbt för att hjälpa till att rädda liv. Vägbulor, genom sin konstruktion, agera i opposition till detta. Detta kan ofta leda till längre svarstider och skador på de stötar och underreden av utryckningsfordon tvingas färdas över ojämnheter vid förhöjda hastigheter.
Parkering Massor

kanske mest farlig område att möta en rusabula är också den mest ofarliga. Parkeringsplatser har ofta knölar som är mycket brantare än de som förekommer på vägbanor. För bilar med låg-ridning underreden, kan detta vara speciellt skadligt, eftersom det inte finns något verkligt sätt att undvika att skrapa en bil samtidigt som passerar över dem. Vad mer, stötar belägna i privata parkeringshus saknar ofta markeringar som visar sin närvaro, vilket gör dem särskilt farligt på natten.
Cyklister

Tillsammans med utryckningsfordon , de som kör motorcyklar och cyklar löper störst risk för skador när de stöter på ett farthinder. Saknar skydd av en bils interiör medan samtidigt har en högre tyngdpunkt, cyklister är mycket mer benägna att uppleva olyckor och kollisioner om de reser över ett farthinder med en hög hastighet. Vad är mer, ger många städer inte ett separat körfält för de operativa cyklar och motorcyklar, vilket gör det nästan omöjligt för dessa ryttare att undvika vägbulor.
Lösningar

Vissa städer och stater har valt att göra sig av med vägbulor helt. Byn Englewood, Colorado, till exempel vägrar att använda vägbulor på allmänna gator. Ändå kan andra åtgärder vidtas för att säkerställa att befintliga vägbulor är säkrare. Till exempel ger Office of lagstiftande forskning i Connecticut flera exempel på alternativa vägbulor. Ett, hastigheten "tabellen" består av en längre upphöjt område av betong, vilket skulle skapa mindre skador på fordon underreden och en mindre skakningar "bump" för att undvika att förare möjligen förlora kontrollen över sina fordon.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147482.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.