Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man installerar snökedjor på bilar

I den norra delen av USA, många bilister håller kedjor i deras bil stammar så att när det snöar, kan man sätta dem på sina däck. Detta minskar risken för att hamna i olyckor. Under årens lopp har snökedja tillverkarna förbättrat sina produkter, men det är fortfarande en uppgift för bilisten att lära sig rätt sätt att installera dem. Instruktioner
1

Undersök dina kedjor noga för länkar som är trasiga när du börjar använda dem och efter varje användning. Gör samma sak för de fästen som håller kedjorna på dina däck. Om de är trasiga eller vanställd, ska kedjan bytas eftersom det kan orsaka en olycka. Hitta en bit plan mark och sätta på bromsen för att hålla bilen stadig som du sätter på
2

kedjor. Addera 3

installera kedjorna endast på de däck som ger bilen makten. Således, på en framhjulsdriven bil, bara installera kedjor på båda framhjulen. På en fyra-wheel-drive bil, bör du installera kedjor på alla fyra däcken.
4

Placera kedjorna ovanpå däcket, och se till att kontakterna är på utsidan av däcket så att deras vassa kanter skadar inte dina däck. Du kan också lägga kedjorna med kontakterna nedåt framför däcket. Hursomhelst, måste du flytta din bil framåt att placera kedjorna så att de kan installeras.
5

Anslut utsidan av varje kedja så att det inte kommer att falla på axeln av din bil . Om du installerar kedjor på framsidan av bilen, kan det vara bra att vända hjulen hela vägen till ena sidan, vilket kommer att ge mer utrymme att arbeta. Ställ dig på en dyna och handskar. Dessa poster ska packas med dina kedjor så att händerna kommer att hålla dig varm och du kommer inte att behöva knäböja i snön.
6

Kontrollera att kedjorna är helt runt hjulet efter att du har dragit snäva kedjorna på insidan av däcket. Fäst sedan tätt den yttre delen av kedjorna, och kontrollera om den inre delen av kedjorna måste skärpas ytterligare.
7

Installera bungee rep på den yttre delen av däcken för att ge dig med extra skydd.
8

Test kedjorna genom att köra din bil en kort sträcka eftersom de kan vara lös och kräver ytterligare åtstramning. Och när du kör din bil, kontrollera med jämna mellanrum för att se om de kedjorna behöver skärpas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146911.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.