Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vehicle Safety Components

Moderna bilar är utrustade med ett brett utbud av säkerhetsfunktioner. När du köper en bil, hjälper det att veta de säkerhetskomponenter som tillverkarna har installerat. Dessa säkerhetskomponenter finns där för ett syfte, att rädda liv. Några av dessa komponenter bilsäkerhet kan faktiskt göra en enorm skillnad i händelse av en olycka. Till exempel, en del minska konsekvenserna av en kollision på passagerare och förare, därmed, vilket gör effekterna av en olycka är mindre allvarliga. Adaptiva strålkastare
Adaptiva strålkastare hjälpa föraren undvika kollisioner på natten.

grunden är funktionen av adaptiva strålkastare för att hjälpa föraren att undvika kollisioner när du kör på natten genom att stödja deras mörkerseende. Detta uppnås genom installation av termisk avbildning kameror eller infraröda strålkastare. Även föremål som är så långt bort som 1000 meter kan bringas i perspektiv med hjälp av en display på fordon instrumentpaneler inte olika de i planet cockpit. Också, adaptiva strålkastare är mycket känsliga för fordonets rörelser och kan böja ljuset till fordonets riktning, t.ex. i kurvor.
Tire Pressure Monitoring System (TPMS)
En varningslampa på instrumentbrädan i bilen börjar blinka när däcktrycket är lågt.

däcktryck övervakningssystem är inbyggda system i moderna bilar som berättar förarna när inflationen nivån på något däck på deras bil har gått ner betydligt. Detta sker genom sensorer placerade på hjul som kan berätta när lufttrycket är för lågt, en varningslampa på instrumentbrädan i bilen börjar blinka eller en hörbar varning ges. Vanligtvis är ett däck för lågt när det har gått ned med 25 procent eller mer utöver inflationen tryck som biltillverkaren har rekommenderat. Detta är nödvändigt eftersom ett däck som har lufttomt påtagligt är i fara av att ha ett slag ut. Det finns ekonomiska skäl och eftersom ett däck som ligger under den rekommenderade trycknivåer förbrukar mycket mer gas än en som är tillräckligt uppblåst.
Rollover Förebyggande
rollover skydd kan förutsäga när en rollover är nära förestående.

rollover skydd är en funktion i nya generationens fordon. Det kan faktiskt förutsäga, genom fordonets rörelser, när en överflyttning är nära förestående. Till exempel, när en förare svänger en bil för skarpt eller försöker manövrera runt branta vinklar i full fart, är fordonet programmerad att automatiskt bromsa och försiktigt reglera gasen för att stabilisera bilen. Olika biltillverkare kallar det olika namn, till exempel, kallar Ford den Roll Stability Control, kallar Volvo det Roll-Over Protection System och DaimlerChrysler har namngett det Electronic Roll Mitigation. Dock tjänar de alla samma funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146679.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.