Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Snökedja Specifikationer

snökedjor eller snökedjor är kedjor eller kablar som kan knytas till ett fordons däck att tillhandahålla dragkraft vid körning på snö, is och lera. Slirskydd kommer i ett antal olika stilar, säljs i par och är utformade för att anpassas till en viss däckdimension. Slips kedjorna kan sättas på alla slags fordon och är inte begränsade till bilar och lastbilar. Stege

En av de äldsta och mest använda design slirskydd är stegen designen. Ladder kedjorna går rakt över däckets slitbana. Även stege kedjor hjälp med dragkraft, är vibrationsnivån hög och delar av däcket fortfarande kontakta vägen.
Diamond

Diamond slirskydd är tillverkade av interlocking metallsträngar som bildar ett rutmönster av däckets slitbana. Diamond kedjor använder mindre länkar än stege kedjor, vilket minskar vibrationer. Diamanten designen omfattar även ett större område som reducerar däckets kontakt med vägen.
Cable

kabelkedjor har flexibla metall kablar lindade med stålhylsor som springa horisontellt över däckets slitbana. Kablarna är fästa däcket med gummi fästen och en spak-lås spännanordning. Kabelkedjor varar vanligen längre än kedjan-stil.
Link

Link slirskydd har en kombination av kabel och diamant mönster. Rader av metall länkar löper horisontellt över däckets slitbana. Länkkedjor erbjuda mer startdragkraft än andra konstruktioner, men kräver mer stoppsträckan när man kommer till ett fullständigt stopp.
Zig-zag

Zig-zag slirskydd görs av kablar som bildar en sicksack-mönster över däckets slitbana. Denna konstruktion medger en del av kabeln att förbli i kontakt med vägen vid alla tidpunkter, som erbjuder bättre dragkraft än andra konstruktioner. Zig-zag slirskydd vanligen används på bilar som har låsningsfria bromssystem eller någon form av antisladdsystem. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146824.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.