Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Det korrekta sättet att sätta på Snökedjor

Snökedjor är banor av metall kedja eller kabel som lindas runt drivhjulen i ett fordon för att ge extra dragkraft vid körning på snö. Även om de kan göra en hel del skador på vägar och är därmed olagligt i vissa jurisdiktioner, är de en viktig del av säkerhetsutrustning för förare i kalla klimat. I händelse av en plötslig snöstorm, kan de se till att bilen inte kommer i kläm. Den svåraste delen av att fästa snökedjor är behovet av att göra det vid frost. Instruktioner
1

Dra din bil av vägen på en plan plats. Du behöver minst 10 meter framför och bakom dig för att kunna sätta på snökedjor.
2

Stäng av bilen, ställa in parkeringsbromsen och lägg träblock bakom hjulen för att förhindra dem från att glida medan du arbetar. Vid behov, rensa bort högar av snö byggs upp kring dina hjul. Kedjorna bakom drivhjulen på en bak-hjulsdrivna bil
3

Place, eller framför drivhjulen av en front-wheel-drive fordon. De bör sitta med sina dubbade sidan neråt, med den första cross-däck stegpinne i varje kedja röra däcket där däcket möter marken.
4

Kontrollera att kedjorna är lagda rakt och centrerat på hjulen kommer de att svepa runt. Ta sedan bort blocken från hjulen, klättra in i bilen, starta motorn och lossa parkeringsbromsen.
5

Tillbaka upp eller driva omkring två meter, så att hjulen vara fastkedjad sitter på toppen av kedjorna. Gör detta långsamt och försiktigt.
6

i parkeringsbromsen igen och stäng av motorn. Ut ur bilen och ta de fria ändarna av en kedja. Dra dem uppåt och mot varandra så att kedjan löper runt hjulet. De kommer att överlappa något. Fäst tillslutningsmekanism till den andra änden av kedjan för att säkra det på plats, och sedan upprepa processen för den andra kedjan.
7

Clip kedjans fyra metall krokar (bifogas gummi öglor på sidorna av snökedjor) in de diagonala utrymmen på navkapsel sidan av däckets slitbana. Dessa krokar kommer att fånga däcken och hålla kedjan från att halka när du kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147189.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.