Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Båt Säkerhet: Hur man kör en båt

Att köra en båt är mycket annorlunda än att köra en bil, och i vissa fall är det tvärtom. Beroende på vilken typ av styrning kan båtar rör sig i motsatt riktning till den riktning du vänder, som i fallet av roder och rorkult-drivna utombordsmotorer. Men många motorbåtar utrustade med ett styrsystem likt en bil, vända sig i samma riktning som hjulet. Eftersom det inte finns några bromsar, svarar båtar inte samma som bilar, och ett större kaj är nödvändig. Säker körning, eller navigera en motorbåt med en ratt kräver försiktighet och följa de regler som gäller på vattnet. Instruktioner
1

Ta dig tid att bekanta dig med båten. Olika båtar på olika sätt, och var och en har olika svängradie och svarstid. Inombordsmotorer hanterar reverse bättre än utombordare, och alla motorer reagerar olika på gaspådrag. Större båtar bär också drivkraft för längre sträckor än mindre båtar. Vid körning en båt för första gången, gå långsamt och försiktigt i början, testa båten för att få en känsla för sina uppgifter.
2

metoden bryggor från styrbord, eller höger sida, i båten , när det är möjligt. Dockning en båt kan vara den svåraste delen av båtens hantering eftersom det oftast sker i trånga utrymmen med andra båtar närvarande. Placera fendrar på dockning sidan av båten och förhållningssätt dock på en 45-graders vinkel. När båten är en fullängds bort från kajen, kasta rodret hårt kvar, vilket gör att styrbordssidan att svänga kaj. För att undvika att slå båten framför dig, ger en snabb gas brast i omvänd och växling till neutralläge, vilket saktar båtens drivkraft.
3

manöver långsamt in följesedlar. Då man närmar sig båt slip, börjar vrida ratten 90 grader när båten är en full längd bort från slip. Ange slip med nog tillräckligt drivkraft att styra båtens styrning. När båten kommer in i halka, räta ut hjulet och tillfälligt placera båten i backen för att bromsa sin drivkraft.
4

Förstå privilegierade /belastade båt regeln. Den minst lättmanövrerad båt är den privilegierade båten, vilket innebär att en motorbåt kan manövrera sig utom fara lättare än en segelbåt eller en stor tanker, till exempel. Den privilegierade Båten har förkörsrätt, och belastade båten måste ge. Det främsta undantaget är en färja, vilket är normalt alltid privilegierad. En annan regel är när två båtar är på en frontalkrock Naturligtvis måste båda båtarna gira babord (vänster) för att undvika en kollision.
5

Ta en Kustbevakningen godkänd säker båtliv kurs. Dessa klasser erbjuds över hela USA, och du kan avsluta på en dag. Kursen ger dig de grundläggande reglerna för vattenvägar krävs för att säkert hantera båten. Besök Kustbevakningens båtliv Sida Säkerhet Resurs för mer information (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147560.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.