Hur Omvänd en Trailer

Backa, eller säkerhetskopiera en släpvagn är normalt den första manövern en lastbilschaufför praktikant försök efter att lära sig att växla och gå framåt. Vissa förare tillbaka en trailer flera gånger om dagen, medan andra kan bara göra det en gång eller två gånger i veckan. Förstå hur du säkerhetskopierar en släpvagn till en lastkaj är en nödvändig färdighet som varje lastbilschaufför behöver behärska. Instruktioner
1

Placera baksidan av traktor och släp bara förbi lastkaj eller mål av manövern. Aktivera parkeringsbromsen. Börja med fyra vägar blinkers. Avsluta traktorn, gå runt till baksidan av släpet och inspektera området för att säkerställa att ingen trafik eller andra hinder stör backa släpet till dockan.
2

Mata traktorn. Tryck t.he broms och kopplings pedaler på golvet. Flytta gruppväxelspaken, om sådan finns, till lågväxel. Flytta växelspaken i backläge. Vrid ratten hela vägen till höger Lossa parkeringsbromsen och fotbromsen. Släpp långsamt ner kopplingspedalen tills traktorn rör sig baklänges. Ratten
3

Center när traktorn är i 90-graders vinkel till släpet, stoppa traktorn om det behövs för att göra så. Tanken är att rotera framsidan av släpvagnen sidled genom att trycka på det med traktorn, med hjälp av de bakre hjulen som svängningscentrum punkt tills släpet är nästan i en 90-graders vinkel mot lastkaj.
4 < p> Vrid ratten snabbt åt vänster för att jaga trailern när den närmar sig 90-graders vinkel mot bryggan. Idén att jaga trailern är att anpassa traktorn och trailern vid samma punkt så att vagnen når 90-graders vinkel mot bryggan. Dra framåt, gör eventuella justeringar som behövs för att korrigera anpassningen av traktor och släp till lastkajen.
5

Sätt traktorn i backen och avslutar vända trailern till dockan.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144546.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.