Dodge Dakota Specifikationer

Dodge Dakota är en medelstor lastbil närvarande produceras av Ram uppdelningen av Chrysler-koncernen. När Dakota först introducerades 1987, var det den första mid-size lastbil på marknaden och har utformats för att ha nytta av full-size lastbil tillsammans med sportighet och bränsleeffektivitet i en kompakt. Eftersom den första generationen, har Dakota genomgått två större stil förändringar, en 1997-2004 och den sista från 2008 till dagens 2010-modellen. Första generationens Dodge Dakota

första generationen Dodge Dakota, infördes för årsmodell 1987, var tillgänglig med antingen en 2,2-liters 4-cylindrig motor eller en 3,9-liters V6. Den korta 6 ½-fot säng liknade liten storlek konkurrenter som Chevy S-10 och Ford Ranger, medan den långa 8-fot säng var avsedd att konkurrera med full-size marknaden med en säng tillräckligt länge för att håll 4x8 plywoodskivor. År 1991 introducerade Dodge en Dakota modell med en V8-motor men kroppen styling förblivit densamma. Den första generationen Dakota såg också den kortlivade cabriolet Shelby Dakota i modeller åren 1989 till 1991 med vadderade störtbåge och en fem-växlad manuell växellåda.
Second-Generation Dodge Dakota

Dodge Dakota genomgick en stor restyling 1997 och gjordes för att se ut som en miniatyr Dodge Ram full storlek lastbil. Standarden Dakota hade en 3,9-liters sexcylindrig motor medan Dakota R /T presenterade en 5,9-liters V8. Den fyrdörrars Quad cab infördes 2000 och kombinerades hela fyradörrars hytt med en kort säng. Under den andra generationen, Dodge avbröt fyrcylindriga alternativ eftersom den sexcylindriga motorn erbjöd liknande bränsleeffektivitet med större kraft och dragkapacitet. Den andra generationen erbjuds mer sittgrupp, med 72 inches av utrymme från sida till sida och en bakåtvänd bänk på Club-hyttmodeller som expanderade sittplatser till sex personer.
Ström- Generation Dodge Dakota

Den nuvarande generationen av Dodge Dakota infördes 2008 och kommer att vara den sista generationen av Dakota, eftersom Chrysler har meddelat att varumärket kommer att upphöra efter 2011. Den tredje generationen kom med Dakota i hård konkurrens med fullstora lastbilar genom att öka bogsering makt till 7,050 pounds och lägga en större säng med en inbyggd last rutan. För denna sista generation, introducerade Dodge en ny 302-hästkrafter, 4,7-liters V8 som kan använda standard eller E85 etanol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143411.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.