Hur Säkerhetskopiera en Semitrailer

Säkerhetskopiera en påhängsvagn är en av de svåraste sakerna att lära ut till en ny drivrutin. Begreppet vilja gå en väg, samtidigt som du vrider ratten den andra när man försöker backa in i en lastkaj kan vara mycket förvirrande för någon som inte backas upp en påhängsvagn i det förflutna. Att bli skicklig backa en påhängsvagn tar tid, övning och tålamod. När lärde, säkerhetskopiera en påhängsvagn blir andra natur för en erfaren förare. Innan du påbörjar specialiserad påhängsvagn underlag, såsom dockning, måste föraren först lära att behärska rakt uppbackning. Saker du behöver
Traktor
Visa fler instruktioner
1

Starta traktorn. Tillbaka traktorn under den främre änden av trailern tills kingpin på släpvagnen ingriper och låser det femte hjulet på traktorn, som förbinder dragbil och trailer. Ställ in parkeringsbromsen på traktorn och ur hytten på traktorn. Följ traktorn och vändskiva tillverkarens anvisningar i deras respektive bruksanvisningar för information om start, säkerhetskopiering och engagerande vändskivan.
2

Hook luftledningarna från baksidan av traktorn på släpet och plugg elsladden från traktorn i el-uttaget på påhängsvagn, enligt instruktionerna i både traktor tillverkarens och släpvagnens tillverkarens respektive Ägarmanualer.
3

Dra landningsstället på påhängsvagn, enligt tillverkarens anvisningar i trailern bruksanvisningen. Titta ovanför och under traktor och släp för att säkerställa att det inte finns några föremål i vägen. Gå till baksidan av trailern att se till att inga föremål eller trafiken bakom släpvagnen som är osynliga när man tittar i speglarna.
4

Klättra in i förarsätet i traktorn. Trampa ner kopplingen hela vägen till golvet och håll det där med vänster fot. Flytta växel väljaren i läge bakåt. Trampa ned bromspedalen med höger fot. Frigör parkeringsbromsen på både traktor och släpvagn, efter traktorns tillverkarens anvisningar i instruktionsboken. Se till att släpfordonsbroms handtaget är i det övre läget. Slå på de fyra-vägs blinkers.
5

Titta i backspeglarna för att säkerställa att ingen trafik har dragit upp bakom semi trailer. Släpp upp bromspedalen. Släpp långsamt ner kopplingspedalen tills påhängsvagn backar upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144533.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.