Historien om Chevrolet 1/2-Ton Pickup

Chevrolet har en lång historia av lastbilar tillverkande pickup, går tillbaka till åtminstone 1917. Men den moderna halv-tons Chevy pickup, formellt kallad Commercial pickup, inte anländer förrän 1937. Denna halv-tons-modellen, med en motor som kan en 1500 lb. lastkapacitet, inleddes en ny era av pickup lastbilar med kroppens stilar som rivaliserade sleekness av personbilar. Prewar Years

Före 1937 hade Chevy erbjöd halva-och 1 ½-tons modellerna, men den nya modellen året också fört de tre kvartal och en-tons modellerna. Den halv-tons versionen förblev den mest populära för sin förmåga att hantera de flesta lätta kommersiella jobb. Hytten satt högt, och många modeller presenterade tvåfärgade färg system med svarta fendrar och en primär färg för hytten och last rutan. Den kromade grillen böjd lindade runt näsan. Det var en relativt bekväm lastbil som tillhandahålls rimlig uppmärksamhet medan du sitter på en 113,5-tums hjulbas. Under huven var en 85-hästkrafter, 216-kubik-tums in-line sexcylindrig motor. Genom 1941, presenterade lastbilen Art Deco styling med svepande djärva linjer. Strålkastarna integreras delvis i framskärmarna, och grillen var nu två nivåer med en lägre vattenfall galler och övre tre-bar horisontellt galler som fungerade som en huva scoop. Den art deco-perioden för denna lastbilen varade fram till 1946.
Efterkrigstiden

första riktiga efterkrigstidens mönster debuterade med 1947 halv-tons Chevys. Nu strålkastarna var helt integrerade i fendrar. De fendrar inte längre var uppsvällda, men tillplattad. Huven var fortfarande upp men plattare och bredare än den tidigare generationens. En fem-bar horisontellt galler målade antingen kroppen färg eller kromad blev Chevy halv-tons varumärke styling cue. Hytten stod högre och var rymligare och glaset utrymmet var större för komfort och säkerhet. Hjulbasen växte till 116 inches. Kraft kom från den raka sexcylindriga motorn, och i början av 1950-talet 112-hästkrafter 235 sex. Början i 1955, kunde den halv-tons vara utrustad med 265 V-8.
1960

Chevrolet halv-tons pickup genomgick en annan radikal förändring med ankomsten av C /K-serien på 1960-talet. Dessa lastbilar bibehålls i stort sett samma grundläggande kroppens egenskaper fram till 1998 då Silverado modellerna ersatte dem. Den "C" identifierat de halv-tons som två-hjulsdrivna modeller, och "K" utsedda fyrhjulsdrift. Den C /K presenterade en tidlös, hård look med raka linjer som behövde få uppdateringar. Den pickup kom som en gammaldags Stepside med de utskjutande wheelwells och ett steg monteras mellan hytten och bakhjulen, och Fleetside, som hade en platt-lastlåda och stod på en 115-tums hjulbas, emot antingen 230 eller 292 in-line sexcylindrig motor eller tillval 283 V-8.
Silverado

Chevrolet halv-tons haltade i slutet av 1970 genom de flesta av 1980-talet som de stigande bränslekostnader och strängare federal utsläppskontroll tär kraften av V-8 motorer. Chevy effektiviserat sin 5,0-liters V-8 och rakat bort vikt från halv-ton för att öka gas körsträcka. Styling förblev konsekvent kantighet och konservativ. Den Silverado ersatte C /K Series 1998, och det förblev med 2011 automaker primära lätt lastbil. 2011 Chevrolet 1500 halv-tons har en 119-tums hjulbas och motor val av en 4,3-liters V-6 och en 4,8-, 5,3-eller 6,2-liters V-8.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144525.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.