Hur man bogsera med en 1995 GMC Sierra Använda en automatisk växellåda

Det pågår en debatt om huruvida automatisk eller manuell växellåda är bättre för bogsering. Medan den gemensamma tanken är att manuell är bättre för makt, eftersom ett annat argument anger att automatisk är säkrare att föraren inte distraheras av sig växlar och kan koncentrera sig på körningen och bogsering. Vare automatisk eller manuell växellåda, är det primära målet att bilen är kapabel att dragande belastningen. Även ålder, skick och andra faktorer måste beaktas, är det 1995 GMC Sierra, med en automatisk växellåda och en grundläggande 4,3-liters V-6 motor, kan bogsera cirka 5.000 pounds. Instruktioner
1

Besök en GMC mekaniker innan några större bogsering. Kontrollera motorn och transmissionen för skada, som dragande kan öka effekten av tidigare problem, speciellt med äldre bilar som 1995-modellen.
2

Installera en hake på baksidan av lastbilen, eller ha en mekaniker installera en åt dig. Sierra grundläggande sökmotor kan användningen av en klass-3 hitch (upp till 5000 pounds). Sierras med en större motor, till exempel 5,0-liters V-8 har en £ 7500 bogsering kapacitet och kan använda en klass-4 hitch istället.
3

Placera baksidan av lastbilen tills hitch bollen är uppradade med kroken på framsidan av lastens släpvagn. Om möjligt, få en annan person att stå utanför som en guide för att hjälpa dig åt rätt håll. Detta kan ta lite tid och några försök.
4

Säkra släpvagnen kopplingen över släpet bollen och skjut metallhylsa över kanterna. Fäst säkerhetskedjorna på baksidan av lastbilen.
5

Anslut de elektriska trailer lampor och bromsar in i uttaget på lastbilen. Om pluggarna inte ansluta, använd lämplig adapter för både lastbilen och släpet, glida dem på plats och plugg släpets sladden i lastbilen utlopp.
6

Ta bort alla block från trailern hjul. Block används för att hålla släpet stilla när den inte används, så avlägsna sådan belastning innan bogsering.
7

Ange lastbilen och justera speglarna att se sidan och på baksidan av vagnen. Testa blinkers och bakljus på släpvagnen genom att antingen ha en annan person klockan medan du engagera lamporna, eller sätta på en blinker och lämnar lastbilen för att kontrollera att signalerna på släpet fungerar.
8

Starta lastbilens motor och flytta den till enheten. Var försiktig och anpassa sig till en känsla av lasten. Om möjligt, praktik med kontrollerna på lastbilen och bli bekant med svängradie innan föra trucken och bogsera i trafiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144194.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.