Definiera Dual Vikt Tandem Axle

Oavsett om du behöver för att bedöma specifikationerna för en lastbil eller hållbarheten av en skala som väger den , i vetskap om dubbla vikter tandemaxel är viktigt . Definition

Dual tandem axeltryck , eller DTA , är belastningen att varje dubbel tandem axel av en lastbil bär . En dubbel tandem axel är en dubbel axel kopplad till fyra eller åtta hjul . DTA är en kapacitet rating som mäter den maximala belastningen av en grupp av två axlar placerade 4 meter ifrån varandra med en axel bredd 8 fot . DTA också kallas koncentrerad belastning, eller CLC , eller dubbla tandemaxel kapacitet , eller DTAC .
Använd

lastbilstillverkare inkluderar DTA på datablad för deras lastbilsmodeller . DTA också kan indikera viktkapaciteten lastbil - vågar och används som ett betyg på högst stressnivå för vägar .
Betydelse

väg och motorväg myndigheterna kontrollera lastvikter att beräkna skatter eller tullar och säkerställa lastbilar håller sig inom riktlinjerna för trafiksäkerhet . Även de respektive dubbelbeskattningsavtal med många lastbilar understiger 34.000 £ . , Flera lastbilar modeller har en DTA än £ 80.000 . Väg stationer måste se till att de har en skala som tål påfrestningen av dessa lastbilar och att de vet vilka lastbilar skulle överbelasta sina enheter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144123.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.