Hur man byter en kylarens avtappningsplugg på en Ford F-150

F-150 namnskylt har funnits sedan mitten av 1970-talet och används fortfarande till Fords halv-tons pickup lastbilar. De kylflänsarna i din F-150 är tillverkade av aluminium, men de övre och nedre värmeelement tankarna är tillverkade av plast. Avloppet plugg, som är monterad på den nedre tanken på undersidan av värmeelementet, är också gjorda av plast. Om du inte är försiktig när du utför underhåll på din radiator, är det ganska lätt att skada gängorna på din avtappningspluggen, nödvändiggör ett ersättningskort förhindra kylvätska läcker runt den. Saker du behöver
dräneringskärlet
19 mm skiftnyckel
ersätter avtappningspluggen
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Placera en ren dropplåt under framsidan av din F-150. Under fordonet
2

Crawl och lossa den vita plasten avtappningsplugg på passagerarsidan av kylaren i botten med en 19 mm nyckel vände i moturs riktning.
3

Låt kylvätskan till fullo rinna ur kylaren och in i tråget.
4

Ta bort avtappningspluggen genom att vrida moturs tills den backar ut ur armaturen. Trä en ny avtappningsplugg i kopplingen för hand, är noga med att inte korsa-trä den. Dra försiktigt åt pluggen med 19 mm skiftnyckel vände i medurs riktning.
5

Ta bort locket från den vita plasten kylvätskebehållaren ovanpå motorn genom att vrida av den i en moturs riktning. Placera en tratt i öppningen. Häll långsamt på kylvätska från dräneringstråget tillbaka in i reservoaren. Starta trucken och låt den värmas upp till arbetstemperatur om reservoaren fylls innan allt kylmedel hälls i. Häll resten av kylvätska i behållaren när motorn har värmts upp och kylmediet har cirkulerat, rensning eventuella luftbubblor från systemet.
6

Dra åt tanklocket i medurs och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141007.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.