Instruktioner för bärbara Truck Scales

Begränsningar placeras på hur mycket vikt en lastbil kan transportera per axel. Truck vågar garantera att fullastade semi lastbilar inte väga tyngre än är tillåten. Permanenta lastbil skalor är dyra att installera. Bärbara lastbil skalor kan transporteras till olika stora byggarbetsplatser och installeras på en tillfällig basis. Det finns två typer av lastbil skalor: mekaniska och elektroniska. Den inrättades för båda är relativt lika, men de faktiska arbetsprocesserna kommer att skilja sig från modell till modell. Det viktigaste kravet för alla bärbara lastbil skala är att den placeras på ett plant underlag. Saker du behöver
Platt yta Spade area
4 med 12-tums med 12-fot långa stockar
Portable lastbil skala
flak
Crane
Backhoe

Visa fler instruktioner
1

Hitta en plats att placera skalan. Det är viktigt att hitta den bästa möjliga platsen för vågen eftersom det måste vara på en plan yta som är tillgänglig för de lastbilar som kommer att använda det. Lastbilar måste ha minst 10 meter rakt körning avslut på varje sida av skalan.
2

Rensa bort några stenar eller skräp från installationsplatsen. Stenar eller trädrötter som sticker ovanför marknivå kan störa vägningsprocessen om de hindrar däcket från att trycka hela vägen.
3

gräva ett litet dike på vardera sidan av installationen webbplats för att förhindra en ansamling av vatten vid regn. Diket ska springa iväg från vågen platsen.
4

Ställ upp stödet virke som kommer att hålla skalan över marknivån. Den vanligaste storleken på använt virke mäter 4 av 12 inches med 12 meter lång, men det kan behöva ändras beroende på den exakta modell du använder. Placera två timmer sida vid sida under varje par av lastceller (elektronisk skala) eller under varje huvudspak (mekanisk skala). Detta steg är inte nödvändigt för nyare modell portabla vågar som har sina egna plattor förankring.
5

Transport skalan till platsen på ett lastbilsflak. Lyft in till plats med en kran, att se till att den är rätt placerad innan du sänker den på bjälkarna
6

Återfyllning jord i båda ändarna av skalan för att skapa en ramp så att lastbilarna kan köra på vågen . Rampen måste vara minst lika bred som skala och i nivå med toppen av leken. Kör grävskopan över rampen flera gånger för att kompaktera marken. Detta steg kan utelämnas om lastbil skala du använder har sin egen inbyggda i ramper.
7

Anslut skalans ledningar och kalibrera den enligt modellens tillverkarens anvisningar.
8

Rensa ut skräp som byggs upp vid ändarna av skalan där den möter ramper regelbundet. Om skräpet är tillåtet att bygga upp, kommer det att skapa bindningar i skalan mekanismer och ge felaktiga avläsningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143650.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.