Ford V10 specifikation

Installerat i Ford Super Duty lastbil serien, skryter Ford Triton V-10 motor massor av hästkrafter och vridmoment garanterat att generera kraft för dem som behöver en tung Ford lastbil för att få jobbet gjort. De specifikationer för Ford V10 är aggressiva, därav uttrycket "Super Duty." Motorstorlek

Ford V10 har en 6,8-liters slagvolym. Detta är 1,4 liter större än 5,4-litersmotorn Ford använder i sina V8-lastbilar. I V10 har en SOHC, enkel överliggande kamaxel, medan de flesta nya Ford motorer har en DOHC, dubbla överliggande kamaxlar, såsom motorer i de nyare Mustang GT. Den SOHC erbjuder mer low-end hästkrafter för att dra och bogsering, vilket är perfekt för stora lastbilar.
Modular Design

Ford V10 fortsätter designkoncept av modulära motor eller "mod" motor. Den modulära motorn hänvisar till blocket. Den modulära block kan Ford att använda samma block på både SOHC och doch konfigurationer. Detta ger Ford möjlighet att installera två eller fyra ventiler, armatur. Detta sänker produktionskostnaderna och tillåter arga designer för att öka effektiviteten och tillgängliga alternativ.
Hästkrafter och vridmoment

Ford V10 ger ut 362 hästkrafter vid 4.750 rpm . Detta är en avsevärd mängd hästkrafter för en lastbil. Den V10 lägger ut en häpnadsväckande 457 foot-pounds vridmoment vid 3.250 rpm. Detta är på grund av SOHC. Mängden vridmoment innebär en Ford lastbil utrustad med V10 kunde dra en måttlig storlek båt med några frågor alls. Addera Transmission

Ford kamrater i V-10 motor med sexväxlad TorqShift automatlåda kan hantera mer än 700 foot-pounds vridmoment så att V10 kan omvandla kraften från motorn till marken. Detta är den enda sändningen erbjuds V10 ägare på grund av produktionen av hästkrafter och vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142176.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.