Hur man installerar ett Throttle sensor på en 2003 Dodge Ram 3500

Ändra gasspjällssensorn på en 2003 Dodge Ram 3500 bör ta cirka en timme att slutföra. Den '03 Dodge Ram 3500 kom med fyra olika motorer, men gasspjällssensorn är på samma plats på alla fyra motorer. Du kan köpa en ny gasspjällssensorn på din lokala Biltema samt verktygen för att slutföra jobbet. Saker du behöver
# 1 Phillips skruvmejsel
Star bit eller Torx bit in
Visa fler instruktioner
1

Leta gasreglaget montering på lastbilens motor. Detta är den församling med två linjer anslutna att flytta fram och tillbaka när du trycker på gaspedalen. Leta gasspjällssensorn, vilket är den runda elektronisk sensor monterad på antingen bakre eller övre delen av gasspjället montering.
2

Ta bort den elektroniska sele fäst gasspjällssensorn. Använd antingen en Phillips skruvmejsel eller en stjärna /Torx bit för att ta bort denna sensor.
3

Inspektera pigtail kablage kopplad till sensorn. Se till att du inte ser några brännmärken eller smält plast som skulle kunna tyda på en kabeldragning kort som kan behöva uppmärksamhet av en bil elektriker.
4

Installera den nya gasreglersensorn motsatt sätt du bort den. Sätt tillbaka kablaget. Börja ditt fordon för att se till att den nya sensorn fungerar. Trucken ska gå på tomgång mellan 750 till 1.000 rpm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141137.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.