Hur man beräknar Load Gasfjäder

Den unika fördelen med gasfjädrar över klassiska spänningar och tryckfjädrar coil är att deras rankade kraft hålls konstant över hela sin slaglängd. Detta beror på att den kraft som utövas av gastrycket endast införs för det område av kolvstången och inte kolven. Total inre gasvolym förblir relativt konstant, eftersom den är oberoende av vilken sida av kolven volymen är belägen. Beräkning belastningen kräver en kunskap av vikten som lyfts och dess vinkelrörelser. Saker du behöver
Kalkylator Review Level-gradskiva
Visa fler instruktioner
1 hårda pärmar över sängar pickup ibland använda gasfjädrar för att hålla dem öppna.

Definiera programmet. Till exempel, om ett par gasfjädrar, en per sida, kommer att användas för att hålla upp den 6-fot långa, 60-pound hårda skal av en pickup säng, kan du beräkna lasten gasfjäder vid någon punkt längs resor av locket från helt stängd till helt öppen. Antag topparna av båda fjädrarna fäster till mitten av locket, 3 fot tillbaka från hytten. Locket fälls upp vid en 30-graders vinkel när den är helt öppna vid den bakre delen av bädden. Helt öppet, är cylindern 30 inches lång, och den pressar vinkelrätt mot den 30-graders öppet lock. När locket är stängt, är det vid noll grader, är cylindern 20 inches lång och den är parallell med locket vid noll grader. Dess nedre pivot är monterad 16 inches framför bakluckan. A-nivå kan hjälpa dig avgöra hissen vinkel för att beräkna laster gasfjäder
2.

Beräkna belastningen mot cylindrarna när du håller upp luckan i 30 grader. Om locket öppnades till ett vertikalt läge, skulle alla av de 60 pund tyngd förlänas gångjärnet nära hytten och ingen till cylindrarna. Eftersom locket roteras 30 grader, en tredjedel av den totala vikten, eller 20 pounds, skiftas till gångjärnet, och cylindern ser en nästan arm vinkelrätt ögonblick av 3 meter med endast 40 pounds på det. Så skulle varje cylinder antar halva lasten, vilket är lite över 20 pounds.
3 En bra ritning kan hjälpa till att lösa mekaniska problem.

Beräkna lasten när den är helt stängd. Eftersom vinkeln är noll i förhållande till locket, kan cylindrarna pressa bara horisontellt mot gångjärnet. De tar inte något av lockets vikt, och locket vill hålla stängda. Locket har nästan oändlig mekanisk förstärkning mot cylindern på den punkten, så det är lätt för bilens ägare att skjuta locket stängt. Vid varje punkt mellan helt stängd och helt öppen, cylindrarna börjar att ta mer av lockets vikt som en proportionell funktion av vinklarna mellan locket och lastbil och locket och cylindrar. Detta gör det möjligt för föraren att släppa locket eftersom cylindrarna kommer att hålla den öppen.
4

Fastställ den maximala kraft som krävs för att specificera cylindrarna. Eftersom den maximala erforderliga kraften i denna ansökan är när luckan är helt öppen, anger cylindrar som är förinstallerade med att leverera 25 pounds för att ge en säkerhetsmarginal så att luckan kommer att hålla öppet med lätt motstånd som krävs för att stänga den.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141038.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.