Hur man byter en spole i en 4,3 Chevy Pickup

Den tändspolen på utrustad 4,3-liters Chevy pickup är på passagerarsidan av insugningsröret ungefär tre fjärdedelar av vägen tillbaka till motorn. Två dubbar gänga i grenröret som håller konsolen på plats, ta bort dem kan du ta bort spolen och fäste ihop. Spolen konsolen kommer att återanvändas vid installation av en ny spole på 4,3-litersmotorn så försök att inte skada det som du tar bort den. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Electric drill
Borrspetsar
Visa fler instruktioner
1

Koppla från negativa batterikabeln från batteriets minuspol med en skiftnyckel sedan tar bort kabeln från batteriet.
2

Leta luftrenaren på toppen av motorn. Det är ovalformad och sitter mitt i centrum av motorn. Hitta den kvarhållande muttern på baksidan av luftrenaren och ta bort den med en hylsa och spärrskaft. Spara muttern som du kommer att behöva det för att installera luftrenaren senare. Lyft luftrenaren från spjällhuset och inaktivera det på förarsidan av motorrummet. Addera 3

Koppla ur högspänningskabel, springa från spolen till distributören, från spolen. Koppla ur ledningsnätet från spolen, trycker på låsmekanismen fliken tills den lossnar sedan dra kontakten gratis. Ställ in kontakten åt sidan.
4

Lokalisera de två dubbar som tråden i motorns insugningsrör efter att ha passerat genom spolen fäste. Ta bort dem med en hylsa och spärrskaft lyft sedan spolen och fästet av motorn.
5

bort spolen från fästet genom att borra bort nitarna som håller spolen på fästet med en borrmaskin. När du tar bort nitarna, separera spolen ur hållaren och kassera den gamla spolen. Rikta in den nya spolen med hålen i fästet och montera bultarna som följde med spolen genom konsolen och spolen. Montera de kvarhållande muttrar på bultarna och dra åt dem med en skiftnyckel.
6

Placera spolen fäste och ny spole tillbaka på motorns grenrör och installera monteringsnitarna genom fästet och in i grenröret. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft.
7

Anslut ledningsnätet från lastbilen in i den nya spolen, skjuta in den tills låsfliken ingriper. Plug högspänningsregleringen bly i ovanpå spolen sedan installera luftrenaren på spjällhuset. Sätt tillbaka kvarhållande muttern och dra åt med en skiftnyckel.
8

tillbaka negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn för att kontrollera reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141026.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.