Så här testar tändspolen på en Dodge Dakota

Om någon av tändspolar i din Dodge Dakota lastbil är misständning, kommer detta leda till allvarliga problem med att starta bilen. Tändspolen kan också orsaka truckens Powertrain Control Module för att utlösa en felkod som indikerar en misständning. Testa en tändspole hemma för att se om det är defekt innebär testar motståndet vid spolens terminaler. Det nödvändiga motståndet kan variera beroende på år av lastbilen så kolla med din mekaniker. Det är en bra idé att testa andra delar som batteriet kabelklämmor, de tändstift och deras ledningar samt. Saker du behöver
Tryckluft
Stålborste
Wrench
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Använd en burk med tryckluft för att blåsa bort all smuts och skräp runt tändspolen, särskilt runt spolen bas.
2

Demontera tändspolen från motorn genom att koppla ur den elektriska kontakten, ta bort spolens montering mutter och lossa spolen från tändstift.
3

Tvätta av eventuell korrosion från spolen tornet terminalen med en stålborste.
4

Anslut ledningarna hos en ohmmeter till både primära terminaler av spolen och mät den primära motstånd. Motståndet måste vara mellan 0,6 och 0,9 ohm.
5

Testa sekundär resistens genom att ansluta en ohmmeter leder till den positiva polen och den andra leder till höga spänningar terminalen. Den sekundära motståndet måste vara mellan 6.000 och 9.000 ohm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140885.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.