Hur man rengör EGR-ventilen på en 1995 Toyota fyrcylindrig Pickup

Den avgasåterföringsventil, vanligen kallad EGR-ventilen, är en kritisk komponent i din Toyota pickup avgassystem. Ventilens primära uppgift är att styra motorns avgaser till motorns insugningsrör, där luften kyls. När EGR ventilen blir smutsig på grund av kol uppbyggd, är luften inte effektivt riktat och kan orsaka din Toyota överhettas liksom missar ett prov inspektion utsläpp. En lokal mekaniker kan rengöra EGR-ventilen, men för att spara tid och pengar, kan du rengöra ventilen själv med förgasare renare. Saker du behöver
Hylsnyckel
Förgasare renare
Stålborste
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Vrid Toyota och låt fordonet svalna för en halvtimme. Detta gör att motorn och komponenter svalna, förebygga brännskador.
2

Öppna huven på Toyota genom att dra spaken Huvlås i fordonet. Huvan spaken sitter under ratten på förarsidan.
3

Leta EGR-ventilen under huven. På Toyotas är ventilen placerad på förarsidan av motorns insugningsrör. Om det behövs, hänvisa till Toyota bruksanvisning för mer information.
4

Använd en hylsnyckel för att lossa och ta bort de fyra bultarna som håller ventilen säkert på plats. Avlägsna EGR-ventilen från grenröret genom att lyfta ventilen av. På grund av överdriven kolavlagringar kan ventilen kräva viss kraft för att ta bort.
5

Rengör EGR-ventilen genom att spraya förgasaren renare inuti ventilen och på ventilkåpan. Använd en stålborste och ren trasa för att avlägsna överskott av kol uppbyggd eller smuts. Fortsätt att rengöra ventilen tills ventilen rör sig smidigt.
6

Spray förgasare renare på ventilen fästet på motorns insugningsrör. Torka bort skräp och smuts med stålborste och trasa.
7

Byt EGR-ventilen på ventilen montera på grenröret. Sätt tillbaka skruvarna och dra med hylsnyckel för att säkerställa att ventilen är säkert på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140820.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.