Hur berätta vilken släpvagnsvikt av en lastbil

Bortsett från det ökade lagringsutrymmet i ryggen, är en av de främsta fördelarna med att äga en lastbil potentialen för släpvagnsvikt bakom fordonet, på grund av den högt vridmoment för de flesta lastbil motorer. Säkerhet på vägen beror på följa den rekommenderade bogsera vikten av ditt fordon, som en överlastad bil skulle kunna glida bakåt eller fastnat när han försökte dra en tung last i motlut. Om du är osäker på vilken släpvagnsvikt för din bil, sedan vidta alla åtgärder för att lära sig det innan du ger dig iväg. Saker du behöver
dator med internetuppkoppling Málaga Telefon
Visa fler instruktioner
1

Checka in operatörens handbok på ditt fordon för att avgöra vilken släpvagnsvikt för din lastbil. Operatörens handbok kommer att ha en avdelning för fordon specifikationer, inklusive erforderlig oljekvalitet, olja kapacitet, lufttryck i däcken och dragkapacitet av fordonet. Det är den bästa och mest tillförlitliga informationskällan om din lastbil, så det borde vara ditt första stopp för att bestämma dragkapacitet. Om du har tappat bort ditt exemplar av bruksanvisningen, se om du kan hitta en kopia posted online på din bil tillverkarens webbplats.
2

Ring din lokala återförsäljare och fråga om vilken släpvagnsvikt om du har förlorat eller tappat bort operatörens handbok. Din återförsäljare kommer att ha produktinformation för din bil, vilket gör det till det näst-bästa källan till information om den maximala släpvagnsvikt för din lastbil.
3

Ring tillverkarens kundtjänst för ett alternativ väg att få släpvagnsvikt på ditt fordon. Leta här numret online på din tillverkarens webbplats eller genom att ringa din återförsäljare och begär informationen. Detta kan ge dig en extra metoden för att kontrollera bogsera vikt erhållits från andra källor.
4

Använd Internet för att kontrollera dragkapacitet på ditt fordon. Först, se tillverkarens hemsida. Om detta inte besvarar din fråga, sedan titta på några av många webbplatser ägnas åt bilar och lastbilar. Endast förlita sig på Internet som en sista utväg, eftersom det kan vara secondhand kunskap, och det finns potential för ett skrivfel. Om du använder Internet, sedan förena information mellan flera platser för att minska risken för fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140666.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.